Новини
15 Серпня 2019
779

Продовжують біднішати: Статки 10 мільярдерів світу скоротилися майже на $18 млрд

Найбільше постраждав Джефф Безос – він втратив $3,5 млрд

10 найбагатших людей світу в результаті торгів на фондовому ринку 14 серпня сумарно втратили майже $18 млрд, про це йдеться у рейтингу Real-Time, що оновлюється в режимі реального часу з урахуванням ситуації на ринках.

Так, за інформацією Reuters, американські фондові індекси у середу завершили торги падінням приблизно на 3%. “При цьому Dow Jones втратив 800,49 п.п. або 3,05%, показавши найзначніше зниження з жовтня 2018 року. Майже на стільки ж знизився Nasdaq (-3,02%), S&P 500 – на 2,93%”, – йдеться у повідомленні.

Як результат – найбільше втратив глава Amazon і перший номер в списку Forbes Джефф Безос – його статки скоротилися на $3,5 млрд. Керівник Facebook Марк Цукерберг втратив $3,2 млрд, гендиректор і голова ради директорів LVMH (володіє брендами Louis Vuitton, Christian Dior, Kenzo та іншими) Бернар Арно – $3 млрд. “Єдиний з топ-10 мільярдер, статки якого не змінилися – колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг”, – пише видання.

Зазначається, що в ході торгів в середу прибутковість 10-річних казначейських облігацій ненадовго впала нижче прибутковості дворічних облігацій. “Таке трапилося вперше з 2007 року, і зазвичай, це є надійним індикатором наближення рецесії”, – зазначає Forbes. Додається, що з 1978 року було п’ять таких випадків. “І кожен траплявся в середньому за 22 місяці до початку спаду”, – зазначається у даних Credit Suisse, які наводить CNBC.

Серед інших можливих причин падіння американського ринку – зниження економіки Німеччини в другому кварталі року та уповільнення економічного зростання Китаю. Крім того, раніше в цьому році прибутковість 10-річних облігацій падала нижче трирічних бондів. “А це також турбує інвесторів і може вказувати на майбутню рецесію”, – вважає Forbes.

Видання нагадує, що попередній “найгірший день на Уолл-стріт” у 2019 році був 5 серпня. “Тоді Dow Jones упав на 2,9%, Nasdaq – на 3,5%, а S&P – на 4,1%. Найбагатші люди планети тоді втратили в цілому $23 млрд, причому Бернар Арно більше всіх – $4 млрд”, – зазначається у повідомленні. Загалом, дотепер рік складався для французького мільярдера вдало – у липні він ненадовго обігнав співзасновника Microsoft Білла Гейтса і став другим в списку найбагатших людей світу.

Раніше Investory News писали, що у 2018 році сукупні статки всіх доларових мільйонерів у світі скоротилися на 3% до $68,1 трлн. Зменшилася й загальна кількість багатіїв (high-net-worth individual, HNWI) – на 0,3% до 18 млн осіб. Загалом, зниження показників відбулося вперше за сім років. В основному це сталося через падіння на фондових ринках разом з уповільненням темпів економічного зростання в ключових регіонах.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram