Новини
16 Травня 2019
868

Продажі eBay зросли на 11% завдяки штучному інтелекту

Економісти довели, що подолання мовного бар’єра покращує торгівлю

Фото: uk.wikipedia.org

Економісти Массачусетського технологічного університету та Університету Вашингтона в Сент-Луїсі довели, що використання штучного інтелекту, з допомогою якого покупці мають змогу перетнути мовний бар’єр, дає імпульс у розвитку торгівлі.

Нещодавно їх дослідження показало – після того, як компанія eBay впровадила технологію штучного інтелекту у власне виробництво, продажі компанії зросли на 11%, повідомляє The Verge.

Видання зазначає, що eBay почав використовувати технологію у 2014 році. “Штучний інтелект перекладає назви товарів і запитів на російську, іспанську та французьку мови. А от анотації до продуктів пишуться як і раніше мовою оригіналу. eBay і раніше пропонував автоматичний переклад, але використання штучного інтелекту значно поліпшило точність сервісу”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, експерти порівняли показники продажів в іспаномовні країни Латинської Америки та країни континенту з іншими національними мовами, які не підтримує штучний інтелект. “Вони також враховували фактор збільшення витрат на маркетинг. Дані дослідження показали, що продажі в іспаномовні країни зросли на 10,9%”, – пише видання.

Як зазначили дослідники, розвитку торгівлі, в першу чергу, перешкоджає саме мовний бар’єр. “Проблема в тому, що компаніям, як правило, потрібен час, щоб впровадити суміжні інновації, будь то організаційні чи технологічні, і почати отримувати користь зі штучного інтелект”, – заявив співавтор дослідження Сян Хуей.

Також він підкреслив, що технологія зробить істотний вплив на бізнес, коли буде остаточно впроваджена.

Раніше Investory News писали, індійський стартап Locus, який використовує штучний інтелект, щоб допомогти компаніям планувати свою логістику, залучив $22 млн в рамках фінансування серії B для розширення діяльності на міжнародних ринках.

Нагадаємо, в США запропонували новий штучний інтелект, який попереджає про погану погоду. Каліфорнійська розробка захистить сільськогосподарські культури від нищівних заморозків, опадів, вологості та шквального вітру.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram