Новини
12 Листопада 2021
707

Продажі Alibaba в “День холостяка” встановили рекорд

Тим часом влада країни закликає бізнес спрямувати сили на підкорення космосу

Загальна сума продажів на майданчиках Alibaba під час розпродажу 11 листопада становить рекордні 540,3 млрд юанів ($84,5 млрд), повідомляє Bloomberg.

Продажі перевершили показник торішнього “Дня холостяка”, коли клієнти Alibaba витратили на товари 498,2 млрд юанів ($77,8 млрд), і навіть перевищили загальний результат двох ключових американських розпродажів — “чорної п’ятниці” та “кіберпонеділка”. У  2020 році споживачі витратили на них лише $34,4 млрд.

Акції Alibaba у Нью-Йорку на закритті торгів у четвер, 11 листопада, зросли на 2,4%.

Як зазначає агенція, цього року свята з нагоди розпродажів були скромнішими, при цьому Alibaba прагнула перемкнути увагу публіки зі зростання продажів на свої зусилля в галузі сталого розвитку та філантропії — ключові складові бачення китайського лідера Сі Цзіньпіна щодо досягнення “загального процвітання”.

Проте китайська державна газета Securities Daily розкритикувала Alibaba та інших онлайн-ретейлерів за “схиляння” перед прибутком, пише Reuters.

Автор матеріалу зазначив, що розпродажі призвели до зростання рекламного спаму та фейкових знижок на торгових майданчиках, а також посилили проблему недобросовісної конкуренції. “Я сподіваюся, одного разу китайські інтернет-гіганти більше не займатимуться магазинним бізнесом, а зможуть вирушити до космосу на власній приватній ракеті”, — заявив автор публікації, наводячи приклад космічних проєктів засновника Amazon Джефа Безоса і голови Tesla Ілона Маска.

Раніше Investory News писали, що популярний китайський блогер Остін Лі Цзяці (відомий також як Lipstick King) провів 12-годинний стрим для промокампанії до Дня холостяка на Alibaba Taobao. За цей час з його допомогою майданчик продав товарів на $1,7 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram