Новини
5 Червня 2019
1 530

Привіт, майбутнє: IKEA створила роботизовані меблі

Розробка надійде у продаж у 2020 р. в Гонконзі та Японії 

IKEA у співпраці з американським стартапом Ori Living представила роботизовану меблеву систему Rognan для маленьких квартир. Про це повідомляється на сайті компанії.

Rognan – це шафа, що може змінювати своє положення в кімнаті і служити роздільником простору. Усередині є ліжко, стіл, диван і система зберігання речей. Такий “робот” може пересуватися по кімнаті і ділити простір на дві зони. Rognan використовує роботизовану платформу Ori і меблі серії IKEA Platsa.

Управляти Rognan можна за допомогою сенсорної панелі з трьома кнопками.

Стартап Ori заснований в 2015 р. в Бостоні (США). Компанія займається розробкою роботизованих меблів-трансформерів для житлових будинків.

Очікується, що Rognan надійде в продаж в 2020 р. Спочатку роботизована меблева система буде продаватися тільки в Гонконзі та Японії. Про вартість поки не повідомляється.

Як відомо, IKEA оголошувала про плани інвестувати €400 млн ($448 млн) на відкриття нових магазинів у Франції, які будуть поступово з’являтися протягом трьох років. Нині компанія трансформує свою бізнес-модель, щоб обслуговувати більше споживачів, які роблять замовлення через Інтернет з доставкою додому.

Також, IKEA інвестувала в індійський сервіс для дизайну інтер’єрів Livspace. За неофіційними даними сума угоди склала $10-15 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram