Бiзнес
20 Липня 2020
1 002

Приватна школа Ілона Маска: Хто може потрапити до Ad Astra і на яких умовах?

Перевагу мають кандидати з Лос-Анджелеса віком від 8 до 13 років

У вас є дитина віком від 8 до 13 років, і ви дивуєтеся, навіщо їй витрачати стільки часу на вивчення іноземних мов, адже зовсім скоро може з’явитися комп’ютерний переклад у режимі реального часу? Якщо ви живете в районі Лос-Анджелеса, то в Ілона Маска є для вас рішення – це приватна школа Ad Astra, повідомляє Rusbase.

Ad Astra відкрилася у кампусі SpaceX у Хоторні у 2014 році – незабаром після того, як Маск забрав своїх п’ятьох синів зі школи Mirman для обдарованих дітей.

Керувати новим навчальним закладом він запросив одного з вчителів Mirman Джошуа Дана. У перший рік роботи Ad Astra діти Маска (близнюки 2004 року народження й трійнята 2006 року народження) становили більш ніж половину учнівського складу, решта дітей були з родин співробітників SpaceX.

Пізніше Ad Astra трохи розширилася: до кінця 2018 року там здобували освіту понад 30 учнів у віці від 7 до 14 років (включно з дітьми Маска).

У цій школі вивчають природничі науки, математику, робототехніку та штучний інтелект. Практично все в Ad Astra влаштовано незвично – від оцінок (які повністю відсутні) до секретності, яка оточує процес прийняття до школи.

Раніше повідомлялося, що там могли навчатися тільки діти співробітників SpaceX – причому тільки ті з них, хто отримав спеціальне запрошення.

“Я чула від різних сімей з SpaceX, що їм так і не вдалося отримати інформацію про школу, хоча вона згадувалася як одна з переваг роботи в компанії”, – розповіла виданню The Hollywood Reporter Христина Саймон, співавтор книги про приватні початкові школи в Лос- Анджелесі.

Здається, останнім часом ситуація змінилася. Якщо нещодавно сайт школи складався тільки з логотипа та адреси електронної пошти, то тепер там з’явилася інформація про надходження та посилання на портал для батьків учнів, захищений паролем.

“У процесі приймання до школи ми намагаємося виявляти учнів і сім’ї, які можуть зробити свій внесок у творчу атмосферу та різноманітність нашого маленького колективу”, – йдеться на сайті.

У Ad Astra приймають дітей віком від 8 до 13 років. Перевага надається кандидатам із Лос-Анджелеса, але діти з інших країн теж можуть подавати заявку (хоча наразі не зовсім зрозуміло, як буде організовано їх навчання).

Дитина повинна заповнити анкету, в якій в тому числі запитується, чи працює хтось із його батьків у SpaceX, Tesla або Boring Company – трьох компаніях Маска.

Заяву від батьків можна не подавати, зате обов’язково потрібно докласти приклад проєкту або плану, який показує “захопленість, амбіції й оригінальність”, а також міркування дитини на одну із запропонованих тем, проблеми у яких порушені в дусі Маска.

У першому есе під назвою “Золотоволоска” розповідається про 11 вигаданих планетах. Дітям потрібно вибрати з них три найкращі та три найгірші варіанти для заснування людської колонії (як відомо, ідея покинути Землю якомога швидше вважається одним із пріоритетів Маска).

Одне із завдань. Фото: Ad Astra

“Картина №11” – це розповідь про знахідку втраченого полотна вигаданої знаменитої художниці під час будівельних робіт в її рідному місті.

За життя жінка заповіла направляти всі доходи від продажів її творів на навчання дітей мистецтву.

Кандидатам пропонується розставити п’ятьох можливих покупців з різними фінансовими можливостями та різною діловою репутацією в порядку від кращих до гірших.

“Озеро” – опис екологічної катастрофи. Майбутнім учням пропонується визначити, наскільки винні в події представники шести сторін: вчені, політики, виборці, ЗМІ, забруднювач і темна фігура – “господар ляльок”, якого називають “багатою людиною, яка боїться, що нові правила можуть вплинути на його бізнес-імперію”.

Авторів кращих робіт запросять для участі в наступних раундах співбесіди. Крім того, для них проведуть екскурсію школою.

Кандидати, які не пройдуть відбір, зможуть приєднатися до навчального процесу Ad Astra з дому: директор Дан повідомив, що школа підготує безкоштовну онлайн-програму для дітей, чиї батьки вибрали домашнє навчання. 

Ad Astra практично повністю існує на кошти Маска. За даними Ars Technica, він передавав школі по $475 тис. на рік у 2014 і 2015 роках – про це свідчать податкові документи, подані до Податкового управління США.

Проте Ad Astra має недоліки: наприклад, невідомо, чи продовжить він розвивати школу, коли його діти завершать навчання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram