Новини
17 Червня 2021
676

Приватизація 25 спиртзаводів поповнила бюджет країни на 1,5 мільярдів гривень

Фонд державного майна очікує ще більшу увагу до активів спиртової галузі

З моменту демонополізації спиртової галузі 1 липня 2020 року відбулися аукціони з приватизації 25 активів спиртової галузі, що принесло до бюджету близько 1,5 млрд грн, повідомляється на сайті Фонду державного майна (ФДМ).

“Цього року ми очікуємо ще більше зростання ціни на аукціонах і ще більшу увагу до активів спиртової галузі з боку учасників ринку”, — повідомив заступник голови відомства Костянтин Кошеленко на форумі “Україна 30. Економіка без олігархів”, слова якого наведені в повідомленні Фонду.

Як повідомлялося, ФДМ в першому півріччі 2021 року має намір передати сім спиртозаводів для приватизації на онлайн-аукціонах, в третьому кварталі — сім активів, в четвертому — ще шість.

ФДМ планує 6 липня повторно продати на аукціоні Мишковицький спиртзавод (Тернопільська обл.) зі стартовою ціною 7,29 млн грн, оскільки переможець попереднього приватизаційного аукціону — ТОВ “Енерджі Солюшнс Україна” (Корюківка, Чернігівська обл.) відмовився підписувати протокол про результати торгів.

На 30 червня запланований повторний аукціон з продажу Мартинівського спиртзаводу (с. Мартинівка, Вінницька обл.) зі стартовою ціною 31,02 млн грн, оскільки переможець аукціону — ТОВ “Укркерамресурс” (Донецька обл.) відмовився підписувати протокол про результати торгів.

Як раніше писали Investory News, у першому кварталі поточного року державний бюджет недоотримав 2,7 млрд грн від приватизації державного майна. План не виконаний на 83%, повідомляє пресслужба Рахункової палати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram