Новини
15 Жовтня 2019
1 226

ПриватБанк VS Коломойський: $2,6 мільярда активів залишаються під арештом

Державний банк виграв суд у Лондоні

У вівторок, 15 жовтня, Апеляційний суд Лондона та Уельсу задовольнив апеляцію ПриватБанку на рішення першої інстанції щодо невідповідності юрисдикції позову держбанку до Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та шести компаній, повідомляє НВ Бізнес.

“Це означає, що всесвітній арешт на активи колишніх власників ПриватБанку продовжиться і також почнеться full trial (повноцінний розгляд справи)”, – пише видання.

І додає, що, слухання в Апеляційному суді Лондона проходило у відкритому режимі 5 днів.

Видання нагадує, що ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd.

20 грудня 2017 року суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку Коломойського та Боголюбова і зазначених шести компаній на суму понад $2,6 млрд.

“Тоді суд зобов’язав Коломойського та Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Також суд зобов’язав фігурантів цієї справи витрачати не більше 20 тис. фунтів щотижня”, – йдеться у повідомленні.

У березні 2018 року Коломойський та Боголюбов оскаржили рішення Високого суду Лондона, вимагаючи процес перенести до Швейцарії чи України.

“Юристи екс-власників ПриватБанку посилалися на Конвенцію Лугано про юрисдикцію та приведення до виконання судових рішень у цивільних та комерційних справах (Прийнята в місті Лугано, Швейцарія в 1988 році). Ця конвенція передбачає, що такі справи потрібно розглядати за місцем проживання або в країні громадянства відповідача. Водночас Високий суд Лондона дозволив юристам ПриватБанку подати апеляцію”, – пише видання.

Тим часом чистий прибуток націоналізованого ПриватБанку за 9 місяців 2019 року склав понад $1 млрд, що стало абсолютним рекордом для банку та всієї банківської системи України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram