Новини
9 Січня 2020
1 823

Принц Гаррі та Меган Маркл складуть з себе повноваження старших членів королівської сім’ї

Вони також повідомили, що хочуть домогтися фінансової незалежності від монаршого дому

На фото: принц Гаррі та Меган Маркл (зліва), принц Вільям і Кейт Міддлтон

Герцог і герцогиня Сассекські — британський принц Гаррі та його дружина, Меган Маркл, зробили сенсаційну заяву на своїй сторінці в Instagram. Вони склали з себе королівські повноваження та більше не будуть представляти королівську сім’ю на офіційних заходах, відмовившись від статусу її “високопоставлених” членів.

“Після багатьох місяців роздумів і обговорень ми прийняли рішення в цьому році почати поступовий перехід до прогресивної нової ролі всередині цієї фінансової інституції (монархії. — Ред.). Ми маємо намір відійти від того, щоб вважатися “високопоставленими” членами королівської сім’ї, і працювати над тим, щоб стати фінансово незалежними, продовжуючи в повній мірі підтримувати Її Величність королеву”, — йдеться в заяві.

Вони розповіли також, що планують жити на два будинки — в Британії та Північній Америці, продовжуючи “надавати повноцінну підтримку” королеві Єлизаветі ІІ.

Як зазначає BBC, подружжя не повідомляло про своє рішення ані королеві, ані іншим членам сім’ї та “розчарували” Букінгемський палац.

Принц Гаррі та Меган зазначили, що продовжують співпрацювати з королевою, принцом Чарльзом і принцом Вільямом, а також подякували всім своїм шанувальникам за підтримку.

Офіційні витрати королівської сім’ї покриваються з так званого “гранту суверена”, що виділяється урядом. Грант формується з відсотка від прибутку багатомільярдного володіння, які належать короні та перебувають у віданні уряду.

Кошти з гранту отримують високопоставлені члени королівської сім’ї, що присвячують весь свій “робочий” час виконанню королівських обов’язків.

До високопоставлених членів відносяться королева, її діти, онуки від старшого сина — принци Вільям і Гаррі — та їх дружини. Рішення принца Гаррі й Меган покинути це коло серйозно змінить обличчя монархії.

На фото: принц Гаррі та його син Арчі Гаррісон Маунтбеттен-Віндзор

Принц Гаррі в минулому не приховував, що високий статус його обтяжує, особливо після загибелі матері, принцеси Діани, яка загинула в результаті переслідування папараці.

Меган, в минулому актриса, зірка серіалу “Форс-мажори” (Suits) недавно зробила сенсаційне для члена королівської сім’ї заяву, що важко переживає критику ЗМІ на свою адресу.

Як писали раніше Investory News, Велика Британія повинна була покинути Європейський союз 31 жовтня, але Brexit не відбувся, тому що британський парламент не підтримав угоду з Брюсселем. Ймовірно, голосування про затвердження нової угоди відбудеться вже після формування нового складу парламенту.

Також, під час розгляду справи про хакерську атаку і розкраданні понад $1 млн, Високий суд Англії та Уельсу ухвалив, що Bitcoin (BTC) є власністю (майном) в юридичному сенсі. Завдяки цьому рішенню жертвам хакерських атак буде легше повертати криптовалюту з криптобірж.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram