Новини
11 Вересня 2021
862

Примусові канікули: Що стоїть за тижневою відпусткою для співробітників Nike

Керівництву важливе психічне здоров’я персоналу у розпал пандемії

Днями стало відомо про те, що Nike відправив всіх своїх офісних співробітників у відпустку з 23 по 30 серпня. Про це розповів старший менеджер компанії з глобального маркетингу Метт Марраццо у соцмережах, повідомляє Inc.

Він закликав своїх колег у ці дні розслабитися та провести час з сім’єю: “Усі наші топменеджери посилають вам чітке повідомлення”.

Цілий тиждень коштом компанії, щоб провести час з собою, друзями та близькими. Новина була опублікована без зайвого шуму на LinkedIn, однак повідомлення швидко набрало понад 20 тис. лайків і майже 300 коментарів. “А той факт, що Nike уважно ставиться до своїх співробітників і стежить за їх добробутом, говорить про наявність емоційного інтелекту у керівництва компанії”, — зазначає видання.

Уже декілька років корпорації по всьому світу намагаються залучити кращих фахівців обіцянками необмеженої відпустки — надаючи співробітникам свободу й демонструючи гнучкість вони отримують ефективного та вірного співробітника. Однак справжня проблема з такими відгулами полягає в тому, що на ділі фахівці просто не користуються цією можливістю.

Якщо команда, а особливо її керівники, постійно працюють — вони неминуче транслюють таку модель поведінки. І всі відчувають тиск, що змушує їх робити те ж саме. Але у випадку, коли топменеджмент надає всім відгули в один і той самий час, він посилає пряме повідомлення: “не працюйте”, як і сказав Марраццо.

Насправді ж, різні дослідження вже давно показують кореляцію між відпусткою й продуктивністю — співробітник, що відпочив, завжди сповнений сил, свіжих ідей і готовий до розв’язання складних проблем. А тепер уявіть собі цілу компанію таких працівників і чого вони можуть досягти всі разом. “Розпочата майже два роки тому пандемія тільки підкреслила ці переваги”, — йдеться у повідомленні.

“Останні рік або вже два з початку пандемії не схожі на попередні, виділення часу на відпочинок і відновлення — ключ до продуктивної роботи та збереженню розуму, — пише Марраццо. — Це не просто “тиждень відпочинку” для команди — це визнання того, що ми можемо приділяти увагу психічному здоров’ю й при цьому добре виконувати свою роботу”.

Невідомо, чи коли-небудь поширюватиме Nike цю практику на всіх своїх працівників, враховуючи тих, що зайняті на першій лінії роздрібної торгівлі.

Як зазначає BBC, попри кризу, з якою зіткнулися представники fashion-галузі в усьому світі, продажі Nike минулого році зросли на 20%.

Нагадаємо, у лютому Nike показала кросівки, які можна одягнути без допомоги рук. Таке взуття буде актуальним для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram