Новини
26 Липня 2021
735

Примусова вакцинація: Французька влада схвалила застосування “санітарних пропусків”

Нововведення застосовуватимуться до 15 листопада, залежно від ситуації з коронавірусом

У понеділок, 26 липня, парламент Франції ухвалив законопроєкт, що вимагає спеціальних “санітарних пропусків” для відвідувачів ресторанів, здійснення поїздок всередині країни, а також обов’язкових щеплень для всіх медичних працівників, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За інформацією The Associated Press, законодавці працювали всі вихідні, щоб досягти компромісного варіанту, який зрештою був схвалений Сенатом у неділю, 25 липня, ввечері й Національними зборами після опівночі.

“Закон вимагає, щоб всі працівники сектора охорони здоров’я почали проходити вакцинацію до 15 вересня”, — йдеться у повідомленні.

Крім того “санітарний пропуск” необхідний і для входу до всіх ресторанів, потягів і літаків. Спочатку це стосуватиметься всіх дорослих, але, починаючи з 30 вересня, застосовуватиметься й до осіб 12 років і старше.

“Щоб отримати перепустку, люди повинні мати докази того, що вони повністю вакциновані, або негативний результат ПЛР-тесту, або підтвердження про нещодавно перенесений COVID-19”, — зазначає видання.

Дані правила можуть застосовуватися до 15 листопада, залежно від ситуації з коронавірусом у країні.

Раніше у багатьох містах Франції відбулися акції протесту проти планів уряду щодо “санітарних перепусток”, а також проти планів щодо обов’язкової вакцинації медиків. За інформацією МВС Франції, у демонстраціях взяли участь понад 160 тис. осіб.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що французи мають повне право протестувати проти його планів щодо розширення застосування “санітарних пропусків”. “Кожна людина має право за спокійних обставин висловлювати свою думку, поважаючи при цьому протилежну сторону, — наводить слова президента газета “Le Figaro”. — Однак немає такої свободи, за якої ви нікому нічого не винні”.

Нагадаємо, наприкінці травня у Данії запустили цифровий коронапаспорт — документ чинний для поїздок країною та подорожей Євросоюзом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram