Новини
9 Червня 2022
504

Прикордонники Канади та США посилять контроль за експортом підсанкційних товарів до росії

Про це заявив в Оттаві міністр громадської безпеки Канади

Прикордонні служби США та Канади посилять співпрацю у контролі експорту до росії товарів і послуг, здатних допомогти воєнним зусиллям кремля, повідомив міністр громадської безпеки Канади Марко Мендічіно, пише Укрінформ.

“Канада рішуче виступатиме проти російської агресії, чи йдеться про путінське незаконне вторгнення в Україну, чи кібератаки й дезінформацію деінде у світі. Саме тому Прикордонна служба Канади подвоює свої зусилля, щоб не допустити потрапляння важливих товарів та технологій до російських рук. Оновлена співпраця із США дозволить допомогти цьому та притягнути росію до відповідальності”, — сказав Мендічіно.

Країни зобов’язуються “використовувати свою владу та ресурси для виявлення, запобігання та припинення порушень заходів експортного контролю та забезпечити дотримання законів і постанов”. “Разом ми ділитимемося інформацією, проводитимемо перевірки та аудити до та після відправки, інспектуватимемо, затримуватимемо та конфісковуватимемо вантажі”, — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що у Києві заарештували активи компанії соратників путіна. Активи підприємства на суму у 2 мільярди гривень передані в управління АРМА.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram