Новини
7 Серпня 2019
731

Прийшла податкова: Британці запросили відомості про клієнтів трьох криптобірж

Запити з вимогою розкрити дані отримали Coinbase, eToro і CEX.IO

Управління по податках і митних зборів Великої Британії (HMRC) звернулося до бірж криптовалюти з вимогою розкрити дані клієнтів та історію їх транзакцій задля виявлення потенційного ухиляння від сплати податків, пише CoinDesk з посиланням на власні джерела.

Відповідні листи протягом останнього тижня отримали як мінімум три біржі криптовалюти, що надають послуги на британському ринку: Coinbase, eToro і CEX.IO.

“HMRC хоче працювати з біржами, щоб роздобути інформацію про осіб, які купували й продавали криптовалюту. Я думаю, що вони перевірять інформацію лише за два або три роки. Якщо вони обмежаться тільки цим періодом, то користувачі, що увійшли на ринок дуже рано, у 2012-2013 рр., не потраплять в їх поле зору. Це ті, хто, можливо, заробив найбільше. Інформація стосуватиметься переважно тих, хто приєднався до ринку на піку”, – заявило джерело виданню.

Хоча, в HMRC відмовилися коментувати заяви джерел безпосередньо, але підтвердили, що такі запити знаходяться в їх компетенції.

“Ці біржі можуть зберігати інформацію про клієнтів та їх транзакції. Такі транзакції можуть призводити до виникнення податкових зобов’язань, у зв’язку з чим HMRC має повноваження для відправлення до бірж запитів на надання даних”, – прокоментували в HMRC.

Як пише видання, минулого місяця з’явилася інформація про те, що Податкове управління США (IRS) розсилає листи користувачам криптобірж з вимогою погасити заборгованість перед державою, якщо така є.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вважає, що компанії, які розробляють криптовалюти, мають отримувати ліцензії на банківську діяльність і діяти відповідно до правил.

Тим часом, система грошових переказів MoneyGram нещодавно почала користуватися продуктом xRapid від каліфорнійського фінтех-стартапу Ripple для здійснення транскордонних платежів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram