Бiзнес
3 Червня 2019
1 292

Приїхали: 10 цікавих фактів про FlixBus

Найбільший оператор автобусних перевезень в Європі планує закріпитись на українському ринку

Фото: FlixBus

У 2017 році перевізник вже оголошував свої плани щодо відкриття рейсів з ЄС у чотири українських міста. Автобуси з Києва, Львова, Рівного та Житомира почали їздити в Польщу (Краків, Катовіце) і Чехію (Острава, Прага, Брно). Тоді перевезення в/з України здійснював партнер FlixBus — чеська компанія Umbrella. Це типовий формат роботи FlixBus, так як компанія співпрацює з понад 250 регіональними партнерами-перевізниками, які мають загальну систему продажу квитків та загальний бренд.

Investory News зібрали цікаві факти про перевізника напередодні його офіційного виходу на український ринок.

#1

Flixmobility GmbH — німецька транспортна компанія, що спеціалізується на пасажирських автобусних перевезеннях. Заснована у 2013 році в Мюнхені Андре Шваммляйном, Йохеном Енгертом та Даніелем Краусcом.

#2

У 2013 році компанія об’єдналася з берлінським перевізником MeinFernbus, що дозволило їй стати лідером німецького ринку автобусних перевезень. У 2017 році частка FlixBus на німецькому ринку сягла 93%.

#3

У 2015 році компанія вийшла на міжнародний ринок. Відтоді FlixBus поглинула кілька інших великих перевізників (Megabus, Postbus, HELLO) та стала найбільшою у Європі.

#4

У травні 2019 року до складу FlixBus ввійшли Eurolines та Isilines, що належали Transdev Group.

#5

На даний час маршрути автобусів компанії FlixBus прокладені через понад 2 тис. населених пунктів у 29 країнах.

#6

Щодня виконується понад 350 тис. рейсів із приблизно 30-хвилинним інтервалом.

#7

За час роботи FlixBus перевезла 100 млн пасажирів.

#8

В автобусах FlixBus є безкоштовний Wi-Fi та функції відстеження автобусів в режимі реального часу по GPS.

#9

У компанії працює майже 1 тис. співробітників в Мюнхені, Берліні, Парижі, Мілані та Загребі. Також з декількох тисяч водіїв партнерів по всій Європі.

#10

Вартість квитків FlixBus з Києва до європейських міст стартує від 1 тис. грн. Наприклад, проїзд з Києва до Варшави складає 1 058 грн (€35), тривалість подорожі — майже доба. А ось поїздка до Берліна обійдеться в 2 149грн (€73), а тривалість подорожі  складе понад добу (від 24 годин). В Європі придбати квиток із міста в місто можна від €5.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram