Новини
8 Жовтня 2019
1 284

Пригоди Укрбуд: Екс-власник вийшов із-під арешту

Також стало відомо, хто придбав “Укрбуд Девелопмент”

Фото: Максим Микитась/Facebook

За колишнього народного депутата Максима Микитася внесли заставу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар прес-секретаря Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольги Постолюк.

Як зазначається, за нардепа внесли заставу в розмірі 5,5 млн грн. “Так, внесено заставу”, — підтвердила прес-секретар САП.

Після внесення застави Микитась повинен носити електронний браслет, за першим викликом з’являтися до правоохоронців, не покидати міста проживання, не спілкуватися з іншими фігурантами справи тощо.

Як відомо, 3 жовтня САП просила Антикорупційний суд заарештувати колишнього депутата Максима Микитася, підозрюваного в заволодінні 82 млн грн Національної гвардії.

Екс-депутату повідомлено було про підозру у вчиненні особливо тяжкого майнового злочину, а саме, організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, скоєне в особливо великих розмірах.

Підозрюваному інкримінується організація укладення ряду договорів між підконтрольними йому особами — керівниками “Укрбуду” і командувачем Національної гвардії для обміну нерухомості в Печерському районі Києва, що належить Нацгвардії, на нерухомість у житловому кварталі, який знаходиться на околиці столиці.

Також стало відомо, хто придбав ТОВ “Укрбуд Девелопмент”. Частки в будівельній корпорації “Укрбуд Девелопмент” придбали топ-менеджер маловідомої компанії Євген Дікін і фермер Василь Польовий.

У реєстрі вказується, що їм належить по 50% компанії. Розмір внеску до статутного фонду склав 17,6 млн грн.

Дікін обіймає посаду керівника ТОВ “Білдінг груп плюс” з 2012 р. Компанія займається технічним обслуговуванням і ремонтом автотранспортних засобів, оптовою торгівлею деталями, машинами та обладнанням, а також залізними виробами, водопровідним та опалювальним устаткуванням.

Польовий є бенефіціаром СТ “Серпень”, яка займається комплексним обслуговуванням об’єктів, а також бенефіціаром і керівником ТОВ “Хмільниця Зернотрейд”.

Генеральним директором “Укрбуду” залишився Олег Майборода.

Нагадаємо, 19 вересня генеральний директор компанії Олег Майборода на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Максим Микитась вийшов із будівельного бізнесу і більше не є власником ТОВ “Укрбуд Девелопмент”, що входить в державну будівельну корпорацію “Укрбуд” (Київ).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram