Новини
10 Серпня 2021
581

Прибуток саудівського нафтового гіганта зріс на 300%

Це сприяло й зростанню цін на нафту з відновленням попиту

Прибуток саудівського нафтового гіганта Saudi Aramco злетів майже на 300% у другому кварталі цього року. Компанія зазначила, що ослаблення коронавірусних обмежень, вакцинація, заходи стимулювання і повернення економічної активності допомогли їй заробити в чотири рази більше, ніж рік тому, пише BBC.

З початку року ціни на нафту зросли більш ніж на 30%. Aramco, яка є найбільшим виробником нафти у світі, повідомила, що її чистий прибуток зріс до $25,5 млрд у другому кварталі.

Такі результати не сподобалися учасникам кампанії проти зміни клімату. Вони назвали Aramco найбільшим у світі корпоративним джерелом викидів парникових газів. За деякими оцінками, з 1965 року на неї припадає понад 4% світових викидів.

Минулого місяця американський енергетичний гігант Exxon Mobil повідомив про зростання доходів у другому кварталі на $4,7 млрд, якщо порівняти зі збитками в $1 млрд за той самий період минулого року. Європейський конкурент Royal Dutch Shell відзвітував про найвищий квартальний прибуток за більш ніж два роки.

Екологічним активістам останнім часом вдалося домогтися значних перемог над такими нафтовими компаніями, як Exxon і Chevron, пише Bloomberg. Однак деякі фахівці вважають, що отримані активістами поступки щодо обмеження виробництва приватних компаній можуть посилити державні нафтові підприємства, які працюють менш прозоро і часом з гіршими екологічними показниками.

Як писали раніше Investory News, Африці доведеться витратити мільярди доларів на заводи з перероблення нафти, щоб скоротити кількість шкідливих викидів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram