Новини
27 Серпня 2021
673

Президент Зеленський затвердив оновлену Стратегію кібербезпеки України

Відповідальним за виконання рішення РНБО є секретар Ради Олексій Данилов

Президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради нацбезпеки й оборони від 14 травня 2021 року “Про Стратегію кібербезпеки України”, а також затвердив оновлену редакцію зазначеної Стратегії. Відповідний указ №447/2021 разом із рішенням РНБО і текстом Стратегії був оприлюднений на сайті голови держави у четвер, 26 серпня.

У рішенні РНБО зазначається, що Національний координаційний центр кібербезпеки повинен протягом двох місяців розробити та надати на розгляд РНБО план реалізації Стратегії, а органи центральної влади спільно зі Службою безпеки України та Службою зовнішньої розвідки повинні забезпечити виконання зазначеного плану після його затвердження.

Указ президента №447/2021, який визнає такою, що втратила чинність, статтю 2 Указу Президента України від 15 березня 2016 № 96 “Про рішення Ради національної безпеки й оборони України від 27 січня 2016 року” Про Стратегію кібербезпеки України”, роблячи недійсною попередню редакцію Стратегії, набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно з указом, відповідальний за виконання рішення РНБО — секретар Ради Олексій Данилов.

Оновлена ​​редакція Стратегії містить перелік викликів і загроз, які стоять перед Україною у сфері кібербезпеки. Пропонує основи розвитку національної системи захисту від кіберзагроз, визначає основні пріоритети та стратегічні цілі забезпечення кібербезпеки України, а також напрямки зовнішньополітичної діяльності й стратегічні завдання, які стоять перед державою у зазначеній сфері.

Нагадаємо, на початку травня Володимир Зеленський розповів, що Центр кібербезпеки розпочав свою роботу. Тоді ж президент оголосив, що в Україні передбачається створення навчального закладу для підготовки фахівців у сфері кібербезпеки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram