Новини
26 Березня 2021
624

Президент Зеленський ввів у дію санкції проти 19 надрокористувачів

В Україні проведуть аудит всіх дозволів на користування надрами країни, розпочинаючи з 1994 року

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 25 березня, підписав указ №123/2021, який вводить в дію рішення РНБО від 19 березня про санкції проти 19 компаній у сфері надрокористування.

Мова йде про такі компанії, як “Геоконект”, “Глобал Геоінвест”, “Транссетгео”, “Геопост”, “Геовертикаль”, “Геотаргет”, “Надрапрайд”, “Геофорс”, “Геостенс”, “Надравестгруп”, “Бест ойл компанії”, “Надрапростір”, “Інфогеотренд”, “Ейджін марка”, “Екогазальянс”, “Епівал енерджі”, “Юнол Ойл”, “Профіннафт”, “Бестгеотек”.

“Проти цих 19 компаній застосований максимальний вид санкцій, які може застосувати наша країна”, — зазначив секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов, повідомляє Економічна правда.

Запроваджені санкції включають: блокування активів, обмеження торгових операцій, припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, анулювання ліцензій, заборона на участь в приватизації та низку інших обмежень.

“Компанії мають дозволи на геологічне вивчення нафтогазоносних площ на Полтавщині, що раніше належали компанії “Голден Дерік”, — зазначає видання.

Крім того, Олексій Данілов 19 березня 2020 року заявив, що в Україні проведуть аудит всіх дозволів на користування надрами країни, розпочинаючи з 1994 року. “Попередні перевірки показали, що більшість дозволів отримали компанії, контроль яких здійснюється через офшори”, — йдеться у повідомленні.

25 березня Володимир Зеленський також підписав указ №122/2021 щодо введення в дію рішення РНБО — прем’єру Денису Шмигалю рекомендовано доручити Держгеонадру провести позапланові перевірки компаній, які поза аукціоном отримали спецдозволи на видобуток корисних копалин.

Раніше Investory News писали, що Державна служба геології та надр України в середині квітня 2021 року проведе сьомий онлайн-аукціон з продажу ліцензій на 13 лотів із загальною початковою вартістю 12,3 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram