Новини
22 Липня 2021
720

Президент України підписав закон про держпідтримку страхування сільгосппродукції

Тим часом, з моменту запуску ринку землі придбано 1600 земельних ділянок с/г призначення

Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 1601-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою”, який Верховна Рада ухвалила 1 липня поточного року.

Закон покликаний забезпечити фінансову стабільність виробників за несприятливих погодних умов, сприяти збільшенню застрахованих сільськогосподарських угідь і розширенню ринку страхування такої продукції.

Зокрема, документ збільшує ставку податку на дохід за договорами страхування сільгосп продукції на 0,5% пункту з метою подальшого спрямування цих коштів на підтримку страхування зазначеної продукції.

Законом визначається механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування їхньої продукції, а також вимоги до учасників ринку, яким може надаватися така допомога.

Крім того, визначаються об’єкти страхування, страхові продукти, ризики та випадки страхування з державною підтримкою.

Розмір часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам страхових платежів встановлено на рівні до 60%. Водночас зазначається, що конкретний розмір компенсації визначатиметься з огляду на можливості державного бюджету у відповідному порядку використання бюджетних коштів.

Також документ скасовує положення щодо страхування сільськогосподарської продукції через Аграрний страховий пул.

З моменту запуску ринку землі 1 липня і станом на ранок 22 липня в Україні проведено 1,6 тис. земельних транзакцій на ділянки с/г призначення загальною площею 2,44 тис. га, повідомляє Міністерство аграрної політики й продовольства.

Уточнюється, що за сумарною площею проданих земельних ділянок лідирує Полтавська область з показником 506,6 га, за нею йдуть Харківська (310,7 га), Вінницька (218,6 га), Кропивницька (194,0 га) та Чернігівська (157, 3 га) області.

Нагадаємо, СEО “Advance Finance Alliance”, адвокат, член ради “Advance Finance Fund” Наталя Коновал розповіла Investory News про особливості придбання землі, її ціноутворення та юридичні моменти. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram