Новини
8 Серпня 2022
422

Президент створив групу з розробки механізму стягнення збитків із росії

На сьогодні у світі заморозили російських активів на суму понад $300 мільярдів

Президент України Володимир Зеленський створив робочу групу для розробки механізмів стягнення компенсацій із росії. До її складу увійшли представники Кабміну, провідні українські та іноземні юристи, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Як зазначив голова податкового комітету парламенту Данило Гетьманцев, план відновлення України передбачає, що з $750 млрд загальної потреби у його фінансуванні третину ($250 млрд) покриють кошти, які стягуються з росії.

Станом на 1 серпня один тільки прямий збиток, завданий росії під час війни, перевищив $108 млрд. Це більш ніж половина довоєнного ВВП країни.

На цьому етапі у світі заморозили російських активів на суму понад $300 млрд, і робота продовжується. А в Україні вже стягнуто російські державні активи на 28 млрд грн. Надалі заплановано вилучення активів резидентів росії, у списку перебуває 36 тис. позицій.

“Тому нам дуже потрібно ретельно сформувати міжнародно визнаний правовий механізм їхнього остаточного вилучення в росії та спрямування на повоєнне відновлення України та виплату компенсацій усім постраждалим від цієї війни”, — зазначив нардеп.

Нагадаємо, що уряд запускає програму підтримки українських машинобудівників. До участі буде допущено товари, в яких не менше 10% внутрішньої складової вироблено на території України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram