Новини
13 Серпня 2021
697

Правоохоронці затримали главу великої держкомпанії при спробі втечі з України

Посадові особи ДПЗКУ завдали цьому акціонерному товариству збитку на $57 мільйонів ​​

Співробітники Національної поліції затримали в аеропорту “Київ” ім. І. Сікорського (“Жуляни”) керівника акціонерного товариства “Державна продовольчо-зернова корпорація України” (ДПЗКУ), який намагався покинути територію країни, повідомляє пресслужба Нацполіції.

“Чиновника затримали оперативники Департаменту стратегічних розслідувань в аеропорту “Жуляни” вранці, 13 серпня. Таким чином, він намагався уникнути відповідальності. Крім того, разом з ним затримали і його спільника”, — йдеться в повідомленні.

Затриманим повідомили про підозру керівнику корпорації та власнику кількох товариств за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Зараз з ними проводяться слідчі дії.

12 серпня управління комунікації Національної поліції України повідомило, що посадові особи ДПЗКУ завдали цьому акціонерному товариству $57 млн ​​збитків.

За даними відомства, чиновники вчинили розтрату майна корпорації шляхом проведення експортних операцій зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти за заниженою вартістю і без здійснення попередньої оплати. Крім того, вони уклали договори страхування, в яких штучно завищили страховий тариф від загальної страхової суми.

У Нацполіції повідомили, що 10 і 11 серпня правоохоронці провели 62 обшуки в Києві, Волинській, Дніпропетровській, Київській, Рівненській та Одеській областях за місцями роботи та проживання фігурантів, в транспортних засобах і в офісних приміщеннях. У відомстві анонсували проведення низки слідчих дій та експертиз та оголошення підозр особам, причетним до розкрадання держкоштів.

Раніше Investory News писали, як Служба безпеки України викрила окремих керівників АТ “Укрзалізниця” на організації корупційної схеми під час контейнерних перевезень. В холодильнику керівників залізничної компанії вилучено понад 1,2 млн грн, на які судом накладено арешт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram