Герої
24 Січня 2020
2 208

Правила бізнесу Опри Уінфрі: Удача — це не тільки можливість, а й готовність нею скористатися

Історія успіху та погляди на життя першої темношкірої жінки-мільярдера

Опра Гейл Уінфрі — американська телеведуча, актриса, продюсер, громадський діяч. Успішний медіамагнат володіє власною кіностудією, журналом “O, The Oprah Magazine”, ресурсом Oprah.com, радіомережою і, нарешті, іменним кабельним телеканалом OWN: The Oprah Winfrey Network.


Цікаві факти про Опру Уінфрі:

✔️Народилася Орпа Гейл Вінфрі 29 січня 1954 року в місті Косціаско, штат Міссісіпі, США. Дівчинку назвали на честь біблійного персонажа Орпи, сестри Рут. Але ім’я було важко вимовляти, тому згодом вона перетворилася на Опру.

✔️Батьки майбутньої мільярдерші не перебували у шлюбі. Мати — Верніта Лі — була покоївкою, а батько — Вернон Уінфрі — шахтарем, потім перукарем, згодом членом муніципальної ради. Коли Опра народилася, її батько був в армії.

✔️Перші шість років життя Опра провела у селі з бабусею Хетті Мей. Та навчила її читати, коли Опрі не виповнилося ще трьох років, і брала її з собою в місцеву церкву, де її прозвали “Проповідником” за вміння переказувати глави з Біблії.

✔️Під час навчаня Опра увійшла в число почесних студентів та була обрана Most Popular Girl. Вона перемогла в змаганнях з красномовства, що дозволило їй стати студенткою Університету Штату Теннессі, де вона вивчала комунікацію.

✔️З 17 років Опра працювала та вчалася в університеті. Вона стала наймолодшим репортером, працюючи в місцевих ЗМІ (телеканал CBS), і першою чорношкірою жінкою-репортером телебачення Нешвілла.

✔️У 1976 році вона перейшла на WJZ-телебачення Балтимора помічником шестигодинних новин, стала однією з ведучих ранкового ток-шоу “Говорить Балтимор”. Тоді до неї і прийшла перша слава.

✔️У 1986 році Опра створила власну програму — “Шоу Опри Уінфрі”. Гостями програми ставали люди з унікальними долями — від звичайних американців до знаменитостей. Уже в перший рік проект Уінфрі транслювали на 120 каналах з аудиторією в 10 млн осіб. Шоу згодом принесло дохід в $125 млн, 30 млн з яких отримала сама Опра. Незабаром вона викупила в ABC право на власність свого дітища і почала керувати ним самостійно.

✔️У 1994 році президент Білл Клінтон підписав доповнення до закону, яке запропонувала внести телеведуча. З її ініціативи була створена загальнонаціональна база даних осіб, засуджених за порушення прав дітей.

✔️У 1998 році в співдружності з Disney Опра випустила картину “Кохана”, що стала екранізацією роману володаря Пулітцерівської премії Тоні Моррісона.

✔️У 2004 році світ побачив щомісячний журнал “O, The Oprah Magazine”. А у 2011 році Опра запустила в ефір власний телеканал під назвою OWN з бюджетом $200 млн. В тому ж році ведуча отримала почесний “Оскар” в категорії “Нагорода імені Джина Хершолта”.

✔️У 2013 році президент США Барак Обама нагородив Опру Уінфрі Президентською медаллю Свободи.

✔️У 2016 році Опра інвестувала в Weight Watchers, яка займається продажем продуктів для зниження ваги. Опрою було куплено 10% акцій на $43 млн, що дало їй право увійти до ради директорів. На сьогодні ці акції оцінюються в $370 млн.

✔️У грудні 2017 року 24,5% телеканалу Oprah Winfrey Network придбала мережа Discovery. Угода принесла своїй засновниці $70 млн.

✔️Уінфрі інвестує в нерухомість. Загальна вартість всіх нерухомих активів Опри — понад $200 млн.

✔️У 2018 році, за підсумками щорічного дослідження британської аналітичної компанії YouGov, вона увійшла в число найбільш шанованих людей світу, зайнявши п’яту позицію в рейтингу. Тоді ж у ЗМІ з’явилася інформація про наміри Опри Уінфрі обиратися на посаду президента США на виборах Президента в 2020 році.

✔️Остання угода Опри — з Apple. Вона буде співпрацювати з компанією у виробництві “оригінальних програм для найширшої аудиторії”.

✔️Опра також є володаркою рекорду по тривалості перебування в рейтингу ста найбільш впливових людей світу за версією журналу Time.


Опра Уінфрі про бізнес

Якщо ти не знаєш, що робити, краще нічого не робити.

Можна чимось займатися, тому що цього хочуть твої батьки. Можна — тому що ти думаєш, що це тебе збагатить або прославить. Але все це не спрацює, якщо ти сам з собою не чесний.

Дванадцятигодинний робочий день — це для мене мало. Після 12 годин роботи я шукаю, чим би ще зайнятися. Я приходжу додому і не знаю, що робити. А ось коли я працюю 14-16 годин, я відчуваю себе краще.

Один з уроків, який я засвоїла: ти відповідаєш за весь свій бізнес. Я сама підписую кожний чек. Хоча це втомлює, … їх зараз така сила-силенна.

Про шоу

Немає нічого гіршого, ніж змусити людину відчути, що він ніхто. І найкраще, що можна зробити, — дати людині відчути його власну значущість. Це головний секрет моїх інтерв’ю.

Люди так легко розкриваються на моїх шоу, тому що я сама розкрита. Я відчуваю себе при цьому комфортно, і вони розуміють, що я не буду над ними знущатися.

Зараз я американка африканського походження. А була кольоровою, негром. Це єдине, що я в житті знаю, — як бути чорною жінкою. І я хочу, щоби це було на екрані.

Перш ніж приступити до інтерв’ю, я задаюся питанням, яка мета, чого я хочу досягти? Якщо ти судиш людину, з якою розмовляєш, інтерв’ю не вийде.

Про страхи

Те, чого ти боїшся, не має над тобою сили. Має силу тільки твій страх.

З Мішель Обама

Про вдячність

Нові можливості, стосунки і навіть гроші прийшли до мене, коли я навчилася бути вдячною за те, що відбувається в моєму житті.

Будьте вдячні за те, що у вас є, і в кінцевому підсумку ви придбаєте більше. Якщо ви концентруєте свою увагу на тому, чого у вас немає, вам ніколи не буде достатньо.

Про успіх

Успіх — це процес. Моя перша промова в три роки на Великдень в баптистській церкві була початком. І потім кожна нова промова, кожна прочитана книга, кожний публічний виступ ставали ще однією цеглинкою.

Я випадково потрапила на телебачення, випадково потрапила на радіо. Але я була добре підготовлена ​​до цих випадковостей. Удача — це не тільки можливість, а й готовність нею скористатися.

Можливість перемоги закладена в тобі самому.

Слід робити маленькі, але вірні кроки! Потрібно думати не про необхідність перевернути гори, а лише про наступне правильне рішення.

Головний секрет успіху полягає в тому, що секрету успіху ніякого і немає! Треба просто багато працювати. Якою б не була ваша мета, ви зможете її досягти, тільки якщо захочете попрацювати.

У фільмі “Розлам часу”

Про гроші

Іноді мені хочеться прийти в банк і сказати: покажіть мені мої гроші! Тому що, коли я бачу цифру на папері, не віриться — надрукувати можна що завгодно.

Я часто перебувала у нужді. Тому сама ідея отримувати багато грошей і не знати, на що вони витрачаються, для мене неприйнятна.

Про амбіції

Ти отримуєш від життя те, про що наважуєшся попросити.

Я люблю, коли мене оточують люди, в чомусь більш компетентні, ніж я, — я можу у них навчатися.

Вчіться у кращих. Знайдіть наставників і тренерів, які допоможуть вам відкрити свої найкращі якості та почати їх використовувати.

На обкладенці Vogue Великобританія

Про помилки та невдачі

Більшість помилок в житті я зробила, коли намагалася робити щось для задоволення інших.

Ніяка подія не є поразкою, поки ви самі не вважаєте її такою.

Не впадайте у відчай у разі провалу і пам’ятайте — кожен день стає можливістю спробувати знову.

Я не вірю в невдачі. Немає ніякої невдачі, якщо ви отримали насолоду в процесі.

Єдині люди, які ніколи не зазнають невдач — це ті, хто не підіймається на велику висоту.

Думайте, як королева. Королева не боїться зазнати невдачі.

Відмова є ще однією сходинкою до величі.

З чоловіком Стедманом Граханом

Про призначення

Людське призначення полягає у постійному зростанні. В тому, щоб повністю стати тим, ким ви повинні бути. Ваша мета — вирости настільки, щоб стало можливим допомагати іншим людям. Так що питання полягає в тому, чи використовуєте ви свій потенціал по максимуму.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram