Герої
22 Листопада 2019
1 658

Правила бізнесу Наталії Єремєєвої: Коли є складнощі, стає цікавіше жити

Історія успіху Наталії Єремєєвої – бізнес-вумен, яка встигає бути ще й зразковою дружиною та мамою трьох синів

Наталія Єремєєва співзасновник і генеральний директор Stekloplast та співзасновник Союзу українських підприємців. На сьогодні її компанія пропонує споживачам широкий портфель світлопрозорих конструкцій, а також інжинірингові послуги, в тому числі по склінню конструктивно складних фасадів.

Цікаві факти про Наталію Єрємєєву:

✔️Наталія Єремєєва здобула дві вищі освіти, технічну та економічну, в Національній гірничій академії України в Дніпрі.

✔️Після академії працювала секретарем у компанії батька.

✔️У 90-ті разом з чоловіком продавали все, що можна  від металу до зеленого горошку, робили будівельні суміші, будували каміни, поки не дізналися про ноу-хау  металопластикові вікна.

✔️У 1997 році вони заснували першу в Україні фабрику з виготовлення металопластикових вікон та активно розширювали виробництво, яке стало найбільшим в Україні по світлопрозорих конструкцій та інжинірингових послуг.

✔️У 2016 пані Єремєєва стала одним з ініціаторів створення Союзу українських підприємців (СУП) та увійшла до складу Ради директорів Союзу.

✔️У 2017 році вона увійшла до ТОП-100 успішних жінок України за версією видань “Новий Час” та “Фокус”.

✔️Наталія Єремєєва тричі була номінована на конкурс “Людина року” на звання кращого підприємця року (у 2015, 2017 та 2018 роках).

✔️На сьогодні є членом Українського союзу промисловців і підприємців, Асоціації власників сімейного бізнесу FBN, CEO Club Ukraine, Ukrainian Building Community, Асоціація “Аспен Україна”, спікером kmbs.

✔️Крім того, бізнесвумен виховує трьох синів Олександра, Олексія та Андрія.

✔️ЇЇ хобі – психологія.


Про бізнес та ідеї

У мене в голові маса ідей, які відразу хочеться втілити в життя. Ідея переводиться в завдання. І через деякий час стає автоматизованим бізнес-процесом.

Я вважаю, що потрібно постійно змінюватися, рости. Якщо важко, мені цікаво.

У нас в компанії мораторій на слово “проблема”. Замість нього у нас “завдання”.

В пошуках перспективних галузей я завжди покладалася не тільки на бізнесове чуття, але й на жіночу інтуїцію. Вона мене практично не підводила.

Інтуїція підприємця — дуже потужна сила. В першу чергу потрібно слухати себе, а потім чужі історії і поради.

Про зв’язки та спілкування

На першу зустріч з потенційним клієнтом, коли потрібно сказати “здрастуйте” і продати ідею, лечу я. Я легко знаходжу підхід до людей. Після того як контакт налагоджений, до переговорів підключається команда, а я лечу далі.

Про мене знають усі. Мені телефонують з Америки за рекомендацією друзів. Усі знають, що ми зробили проект купола для київського ЦУМу та КВЦ “Парковий”.

Про бренд “Єремєєва”

Зараз для мене бренд “Єремєєва” сильніший, ніж бренд компанії Stekloplast. Бренд “Єремєєва” означає гарантію якості продукції.

Про зміни

Я не боюся змін, радше, навпаки – люблю їх і навіть сама стимулюю.

Про мотивацію

Я виросла в звичайній радянській родині: мама – інженер, тато – геолог. Жили скромно – я так не хотіла.

Мене виховували суворо, з дитинства вчили досягати всього працею, бути вольовою і нічого не боятися. Я розуміла: мені ніхто нічого не винен, і якщо щось потрібно, вставай і роби сама.

Про провали

Коли відбуваються факапи, я стаю більш ефективною, ніж коли у мене все спокійно. Я зрозуміла, що коли є складнощі, стає цікавіше жити.

Мені подобаються факапи тим, що вони змушують зібратися. Це якась пауза перед новим подвигом.

Факап – це коли ти робиш крок назад, щоб потім зробити два вперед.

Про графік та дисципліну

Я люблю дисципліну. У мене графік розписаний чітко по годинах. Я встаю рано, близько шостої ранку. Відразу йду в крижаний душ. Це дуже круто заряджає: відчуття, ніби виростають крила.

Відбій завжди обов’язково о 22:00. Відрізок з 22:00 до 24:00 – це “сон краси”, коли відпочиває нервова система.

Про особистість

Особистість для мене – це людина, із цінностями і вектором, відчуттям свого шляху та здатністю постійно вчитися. Завжди є люди розумніші, до них треба тягнутися, відчувати їх, вчитися у них.

Цінності, що є всередині людини, завжди і керують нею.

Про власність

Моє ставлення до власності змінювалося разом із рівнем зрілості та розвитку. Спочатку, коли у тебе з’являється щось невелике, ти не приділяєш цьому питанню особливої уваги. А ось коли воно починає рости, відношення змінюється, приходить ейфорія, глибока впевненість, що ти можеш багато чого собі дозволити, від дрібних побутових питань до “захотів-встав-полетів”. Пізніше приходить і відповідальність.

Про навчання

У кожної людини можна чомусь навчитися. Треба просто придивитися до неї, прислухатися та взяти для себе максимум від спілкування. Не завжди це просто і природно.

Про сім’ю

У мене в руках три капелюхи – я, мій бізнес і сім’я, і потрібно чітко ними жонглювати.

Коли я відкривала бізнес, була вагітна першим сином, зараз у мене їх троє. Я противник вибирати між сім’єю і роботою, всьому потрібно приділяти однакову увагу.

Поєднувати бізнес і сім’ю непросто, але дуже цікаво.

Моє джерело сили – моя сім’я.

Про чоловіка

Наше життя 24 години на добу постійно трансформується з робочого в домашнє та навпаки, і ми не особливо піклуємося про розмежування цих сфер.

Ми можемо досить бурхливо сперечатися через якісь розбіжності по роботі, але вже за мить спілкуємося, ніби нічого не сталося.

Чоловік повинен розуміти і поважати розумну, гідну, повноцінно реалізовану жінку, подаючи приклад дітям.

Емоційний зв’язок між подружжям першорядна, і вона досягається через повагу і вміння приймати. Це окрилює.

Вважаю, що енергетично у нас все врівноважено і правильно.

Про дітей

Я проводжу з дітьми фізично небагато часу, але зберігаю з ними близький контакт. Сини знають, що я поруч, і якщо потрібна порада, вони її отримають, як би я не була зайнята.

Якщо діти дзвонять, обов’язково відповідаю відразу. Які б важливі переговори не були, я відкладаю їх на кілька хвилин. По дрібницях сини не смикають.

Про виховання

Особистий приклад є найпотужнішим виховним моментом.

Сімейні відпустки і традиції спільних вечерь – це ті істини, які, я сподіваюся, діти засвоять і перенесуть на свої сім’ї.

Про секрети бізнес-материнства

Самодисципліна. Все починається з жінки. І якщо ми не в належному вигляді і не з тим настроєм – все заплановане почне розпливатися, як бензинова пляма.

Настрій. Я оптиміст і дуже люблю життєрадісних людей навколо себе. Коли ви в гарному настрої, від вас виходить енергія, ви надихаєте, це допомагає запустити всі процеси.

Зовнішній вигляд – це самовідчуття жінки, що впливає на настрій.

Треба дуже сильно любити, свою сім’ю, свою справу, це основа всього.

Розуміння на інтуїтивному рівні. Я повинна відчувати, що у нас в родині щире взаєморозуміння. Мені важливо, щоб ми багато спілкувалися і ділилися всім.

Про відпочинок

Будь-який час, який я можу присвятити відпочинку з сім’єю, використовую по максимуму. Літній відпочинок, зимовий відпочинок – це святе для сім’ї.

Найчастіше сама займаюся організацією відпустки, щоб було місце для ігор молодшого сина, спорт для старшого, танці-пісні для середнього і смачна їжа-вино для тата. А для мене це ідеальний відпочинок, тому що немає більшого щастя, ніж зібратися всім під одним дахом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram