Новини
4 Серпня 2020
1 129

Працюватимуть з партнерами: Zoom припинить прямі продажі в Китаї

Одна із можливих причин – звинувачення з боку США щодо занадто тісних зв’язків сервісу з КНР

Американський сервіс відеоконференцій Zoom заявив, що з 23 серпня припинить прямі продажі своїх продуктів у Китаї й продаватиме їх через партнерів, повідомляє CNBC.

“Ми хочемо повідомити вам, що продаватимемо наші сервіси в материковому Китаї тільки через своїх партнерів. Якщо вам потрібна онлайн-відеоконференція, ви можете звернутися до наших партнерів”, – повідомив Zoom на своєму китайському сайті, зазначає видання.

Zoom не пояснив це рішення, проте, як пише видання, найбільш вірогідною причиною є численні звинувачення на адресу компанії з боку американської влади й громадськості з приводу занадто тісних зв’язків з Китаєм.

“Хоча компанія зареєстрована в США, її засновник Ерік Ян переїхав до США з Китаю, а значна частина розробників Zoom працюють з Китаю”, – йдеться у повідомленні.

Крім того Zoom критикували й за те, що деякі відеоконференції були проведені через китайські сервери. Сама компанія визнала це, заявивши, що все було зроблено помилково.

У червні Zoom піддався критиці після того, як сервіс заблокував акаунти китайських активістів, що проживають в США й були учасниками відеоконференції в пам’ять про події на площі Тяньаньмень.

Нагадаємо, виторг сервісу для відеоконференцій Zoom зросла на 169% і досягла $328,2 млн у першому кварталі 2020 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За словами Еріка Юаня, на розвиток сервісу вплинула епідемія коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram