Новини
7 Липня 2020
844

Працювати під час пандемії: Компанії почали наймати епідеміологів

Експерти розробляють правила для працівників та консультують з питань безпеки

Кінотеатри, сервіси доставки й парки розваг звертаються до епідеміологів, щоб підготуватися до відкриття після карантину. Такі послуги стали надавати й консалтингові компанії, пише Washington Post

Американський сервіс доставки готової їжі Grubhub не знав, як безпечно працювати під час пандемії. Тому компанія найняла епідеміолога Кавіти Тріведі з Медичного центру для ветеранів в Сан-Франциско. Вона допомогла Grubhub підготувати правила, за якими кур’єри зобов’язані носити маски та мати при собі санітайзер.

Тріведі розробила вказівки, щоб співробітники компанії менше стикалися з поверхнями під час доставки їжі. Послугами епідеміолога також скористався косметичний бренд Dermalogica. Тріведі в період пандемії постійно консультує різні компанії з питань безпеки, зазначає видання.

Бізнес став звертатися до епідеміологів, щоб підготуватися до відкриття після карантину, особливо якщо в правилах від уряду недостатньо визначеності щодо конкретних дій. “Консультанти-епідеміологи” допомогли мережі парків розваг Six Flags скласти плани відкриття.

Society for Healthcare Epidemiology of America зіткнулася з такою кількістю запитів від компаній, що опублікувала рекомендації для консалтингових агентств. Ще в березні деякі готелі, ресторани, кінотеатри й університети найняли епідеміологів.

Згідно WP, McKinsey уклала контракти на більш ніж $27 млн ​​з федеральними агентствами, які беруть участь в боротьбі з пандемією.

“Ми були дійсно завалені запитами”, — розповіла виконавчий директор консалтингової філії Асоціації професіоналів в області інфекційного контролю та епідеміології Леслі Кретц. “Епідеміологічні” послуги стали пропонувати Booz Allen Hamilton і Boston Consulting Group.

Мережа кінотеатрів AMC Theatres отримала підтримку професора Гарвардської школи громадської охорони здоров’я Джозефа Аллена. Саме він розробив для компанії початковий план повторного відкриття, названий AMC Safe and Clean.

AMC Theatres скоротила кількість посадочних місць у кінозалах, ввела правила соціального дистанціювання, зменшила число позицій у меню та змінила протокол прибирання. Маски стали обов’язковими в місцях загального користування, але глядачі можуть їх зняти під час перегляду фільму.

Нагадаємо, готелі шукають способи збільшити доходи. Для деяких рішенням стала здача номерів співробітникам на “віддаленці”, які не можуть працювати вдома. Так, наприклад, у HotelsByDay за останні два місяці попит на денні апартаменти підскочив на 900%.

А от шведська виноробня Oddbird, яка виробляє безалкогольне вино, також знайшла спосіб врятувати свій бізнес. Вона відкрила ресторан у заповіднику під Стокгольмом. Шість столиків ресторану розставлені в лісі, полі й у води. Гостям пропонують виключити контакти з людьми та насолодитися красою природи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram