Новини
31 Березня 2022
484

Позов на $3,5 мільярда: На росію подали до суду за вкрадені літаки

Компанії вдалося повернути 22 зі 135 літаків і 3 з 14 двигунів

Фото: Reuters/Dado Ruvic

Найбільша лізингова компанія у світі AerCap подала позов на $3,5 млрд проти рф за літаки, які росія вкрала через санкції після вторгнення в Україну, повідомляє Financial Times.

“AerCap, найбільша у світі компанія з лізингу літаків, заявила, що подала страхову вимогу на суму $3,5 млрд, щоб покрити потенційні втрати своїх літаків і двигунів, які залишаються в росії”, — йдеться в повідомленні.

Дублінська компанія мала найбільші ризики у росії серед іноземних лізингодавців, коли західні санкції були введені після вторгнення рф в Україну.

У середу компанія заявила, що має близько $2,5 млрд під загрозою, і попередила, що очікує принаймні частково повернути вартість своїх активів у першому кварталі.

Зазначається, що компанії вдалося повернути 22 зі 135 літаків і 3 з 14 двигунів, які були розміщені на російських авіасуднах до початку війни. Це допомогло зменшити ризики з $3,1 млрд наприкінці грудня до $2,5 млрд.

Фінансовий директор Пітер Юхас заявив, що очікує, що страхові претензії лізингодавців щодо росії будуть оскаржені, враховуючи великі суми на кону у цій галузі.

За словами виконавчого директора Енґуса Келлі, AerCap має намір задовольняти всі свої претензії за своїми страховими полісами, а також може використати “інші засоби правового захисту, які можуть бути доступні нам”.

Як писали раніше Investory News, у зв’язку з військовим вторгненням в Україну Агентство з авіаційної безпеки ЄС (EASA) зупинило видані російським компаніям ліцензії. Серед компаній із призупиненими ліцензіями є найбільші російські авіаперевізники.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram