Новини
6 Жовтня 2020
865

Поява Tesla Supercharger в Україні відкладається до 2022 року

Принаймні протягом наступного року компанія не має наміру будувати станції швидкої зарядки

Фото: Stefan Wermuth/Bloomberg

Компанія Tesla відклала запуск в Україні станцій швидкої зарядки Tesla Supercharger до 2022 р., повідомляє Autogeek з посиланням на експерта транспортних інновацій в Офісі реформ при Міністерстві інфраструктури України Марину Кітіну.

“Як би не прикро було це визнавати, але у приватному листуванні співробітник компанії Tesla Стівен Альтман-Річер (з департаменту розвитку бізнесу) повідомив нам, що компанія не має намірів будувати в Україні зарядні станції Tesla Supercharger до 2022 р., всупереч планам зробити це значно раніше”, — зазначила вона.

Про те, що Tesla планує побудувати в Україні свої фірмові заправки для електрокарів, заговорили ще у 2014 р., коли на офіційній інтерактивній карті ентузіасти помітили відповідні позначки.

Тоді дві Supercharger очікували вже до 2016 р., проте плани так і не були реалізовані — геомітки майбутніх заправок у Рівненській і Житомирській областях залишаються сірими плямами на карті присутності Tesla Supercharger.

У січні поточного року засновник Tesla Club Ukraine Назар Шимона-Давида заявив, що Tesla встановить в Україні як мінімум три фірмові зарядні станції Supercharger вже в першому кварталі 2020 р.

Згодом влітку були оновлені дані з розширення мережі швидких зарядок бренду по всьому світу на мапі, розміщеної на сайті компанії. Помітки були у західному напрямку та трасі Київ-Чоп. Однак рік добігає кінця, а будівництво так і не почалося.

Нагадаємо, виробник електрокарів Tesla отримав німецьку премію Big Brothers Award (“Премія Великого Брата”) у категорії “Мобільність”. Вона видається за порушення недоторканності приватного життя.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram