Новини
19 Травня 2023
357

Похорон Єлизавети II коштував Великій Британії $200 мільйонів

Ця сума також включає витрати на 10-денну жалобу

Організація похорону королеви Британії Єлизавети II та жалобних заходів коштували Сполученому Королівству £162 млн — близько $200 млн.

Такі цифри оголосила Королівська Скарбниця (Мінфін Британії), пише Європейська правда.

Зокрема, йдеться про заходи у 10-денний період жалоби та прощання з Єлизаветою II, коли до столиці прибуло тисячі людей, та безпосередньо день похорону 19 вересня.

Головний секретар відомства Джон Глен зазначив, що смерть королеви була подією “великої національної значущості” і уряд мав подбати, щоб усі пов’язані з цим заходи були проведені на належному рівні та безпечно для громадськості.

Найбільші витрати, £74 млн, виділили на заходи у Міністерстві внутрішніх справ, на другому місці опинилися витрати Міністерства культури, медіа та спорту.

Уряд Шотландії у зв’язку з подіями витратив £18,8 млн, уряди Уельсу та Північної Ірландії — приблизно по £2 млн. У Скарбниці зазначили, що їм компенсували відповідні витрати з центрального бюджету.

Раніше Investory News писали про статки королівської родини Великої Британії. Як заробляють і витрачають монарші сімʼї — далі за посиланням

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram