Новини
26 Вересня 2019
1 186

Повноваження податкової міліції в ДФС залишаються тимчасово

Вони діятимуть до створення Бюро фінансових розслідувань

Уряд прийняв рішення про поділ сервісної та правоохоронної функцій Державної податкової служби (ДПС), повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

“Урядом прийнято рішення про розділення сервісної та правоохоронної функцій Державної податкової служби. Прийнятою постановою передбачено виключення в ДПС функцій з реалізації державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового законодавства, законодавства з питань сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та з інших питань “, — йдеться в повідомленні КМУ.

Постанова передбачає виключення у ДПС функцій з реалізації державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового законодавства, законодавства з питань сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та з інших питань.

Державна фіскальна служба, яка припиняє діяльність у зв’язку з реорганізацією, буде продовжувати здійснювати ці функції до завершення здійснення заходів щодо створення нового органу з розслідування фінансових злочинів — Бюро фінансових розслідувань.

Міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook повідомила, що нове Бюро фінансових розслідувань після ухвалення Верховною Радою буде створюватися як новий орган і всі співробітники будуть набиратися на конкурсних засадах.

“Тому немає ніякого сенсу зараз переводити в рамках реорганізації частину податкової міліції в Нову ДПС без конкурсів, щоб через 4 місяці знову переводити чи звільняти” — зазначила вона.

Нагадаємо, обсяги доходів платників податків за підсумками деклараційної кампанії І півріччя 2019 р. склали 2,688 трлн грн, що на 4,2% перевищує доходи за І півріччя 2018 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram