Новини
5 Травня 2020
1 168

Повний обвал: Акції авіаліній США знизилися до 9% після виходу Баффета з їх капіталу

Раніше Berkshire Hathaway продав частки у Delta Air Lines, Southwest Airlines, American Airlines і United Airlines 

Американський інвестор Воррен Баффет розпродав усі частки фінансового конгломерату Berkshire Hathaway в авіакомпаніях США. У результаті їх акції станом на вечір понеділка, 4 травня, знизилися на 7-9%, повідомляє РБК.

Так, акції Delta Air Lines знизилися на 8,79% до $22, Southwest Airlines – на 7,2% до $27,13, American Airlines – на 9,45% до $9,64, United Airlines – на 7,96% до $24, 5, свідчать дані торгів.

На думку Баффета, ця сфера бізнесу занадто зміниться після пандемії, тому наразі він точно не знає як саме, і як потужно COVID-19 вдарить по компаніях.

Крім того інвестор додав, що не знає, як подорожуватимуть люди після пандемії, і як зміняться їхні звички. “Якщо кількість поїздок впаде, не важливо як сильно, це в будь-якому випадку принесе авіакомпаніям великі витрати”, – зазначив він.

Berkshire Hathaway почала виходити з капіталу американських авіаліній на початку квітня. Тоді Баффет частково скоротив частки в Delta Air Lines і Southwest Airlines. “Хоча в кінці 2019 року, за даними Bloomberg, інвестор наростив частки в авіакомпаніях до $10 млрд. Він навіть припускав, що одного разу може стати власником однієї з авіаліній”, – йдеться у повідомленні.

“Майбутнє для мене не зрозуміле”, – заявив Баффет, коментуючи рішення щодо продажу часток найбільших авіаліній США.

Нагадаємо, за підсумками I кварталу 2020 року Berkshire Hathaway відзвітувала про збитки майже на $50 млрд. Портфель акцій скоротився на $55,5 млрд. Операційний прибуток, який виключає деякі інвестиційні результати, зріс на 6% до $5,87 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram