Новини
5 Лютого 2022
670

Повна відмова від м’яса скоротить щорічний викид CO2 на 68%

Це один із кроків для запобігання кліматичній катастрофі

Ліквідація всього тваринництва протягом наступних 15 років призведе до різкого скорочення викидів парникових газів. Про це йдеться в дослідженні, в якому брали участь Майкл Ейзен, професор молекулярної та клітинної біології Каліфорнійського університету в Берклі, Патрік Браун, почесний професор біохімії Стенфордського університету, а також гендиректор компанії Impossible Foods Inc, яка продає замінники м’яса на рослинній основі, повідомляє Hightech

Дослідники використали просту кліматичну модель для оцінки ситуації, якщо припинити всі викиди, пов’язані з тваринництвом. А також, якщо відновити всю рослинність на 30% поверхні Землі. Нині ці території використовують для розведення тварин.

Як наслідок зниження рівня метану, закису азоту та перетворення 800 гігатонн двоокису вуглецю в біомасу лісів, лук і ґрунтів так само вплине на глобальне потепління, як і скорочення щорічних глобальних викидів CO2 на 68%.

“Наша робота показує, що ліквідація тваринництва серйозно зменшить усі три види основних парникових газів в атмосфері. Саме це необхідно для зупинки кліматичної катастрофи”, — йдеться у дослідженні.

Додається, що ліквідація тваринництва матиме довгостроковий ефект, як і припинення використання викопного палива. Відмова від тваринництва вплине на планету найближчими 20-50 роками.

Автори називають це критично важливим проміжком часу, активні дії під час якого допоможуть запобігти кліматичній катастрофі. На тваринництво сьогодні припадає близько 16% щорічних викидів парникових газів, а, за деякими оцінками, близько третини всього вуглекислого газу.

Дослідники зробили висновок — якщо людство найближчі 15 років поетапно почне відмовлятися від виробництва м’яса, це допоможе скоротити близько третини всіх викидів метану в усьому світі та дві третини всіх викидів закису азоту.

Раніше Investory News писали, що стартап Mootral виробляє корм з часнику та цитрусових для домашньої худоби, аби скоротити викиди метану на 30%. Компанія запустила компенсаційну програму: сертифікований фермер, який використовує корм Mootral, може продавати квоти на емісії парникових газів обсягом однієї тонни вуглекислого газу клієнтам, які хочуть компенсувати вироблені ними викиди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram