Новини
3 Жовтня 2019
727

Повертаються на ринок: Microsoft знову випускатиме смартфони

Компанія вже презентувала телефон, який трансформується у планшет

Американська компанія Microsoft, що займається розробкою програмного забезпечення, планує повернутися на ринок смартфонів, повідомляє The Wall Street Journal.

Видання пише, що компанія представила в Нью-Йорку новий телефон Surface Duo, який також можна буде використовувати як планшет.

“Він працюватиме на операційній системі Android від компанії Google”, – йдеться у повідомленні.

Новий телефон складатиметься з двох екранів з діагоналлю 5,6 дюйма (понад 14 см), які розкладаються в планшет з діагоналлю 8,3 дюйма (понад 21 см).

“На кожен з екранів можна вивести власне зображення або використовувати один з них як клавіатуру для відкритого на іншому дисплеї додатку. Смартфон підтримує роботу зі стилусом”, – пише видання.

І додає, що у Microsoft заявили, що планують розробляти власне ПО для підтримки нового гаджету.

Як зазначив Панос Панай, глава відділу продуктів компанії, одним із основних переваг смартфона стане можливість вести відео-чат на одному екрані, одночасно користуючись інтернет-браузером на іншому.

Microsoft перестала займатися виробництвом смартфонів у кінці 2017 року після невдалої спроби зайняти частку на цьому ринку. “У тому числі внаслідок купівлі телефонного підрозділу Nokia”, – зазначає The Wall Street Journal.

Нагадаємо, нещодавно компанія Microsoft заявила, що планує інвестувати $1 млрд у засновану у Сан-Франциско організацію OpenAI, що розвиває штучний інтелект.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram