Новини
14 Червня 2019
934

Повернулися: Україна вперше за останні 15 років випустила євробонди

На нові єврооблігації обсягом €1 млрд нараховуватимуться проценти за ставкою 6,75% річних

Україна вперше за останні 15 років оголосила про прайсинг нових єврооблігацій обсягом €1 млрд з кінцевим строком погашення 20 червня 2026 року. Про це офіційно повідомили на сайті Міністерства фінансів України.

Зазначається, що на нові єврооблігації будуть нараховуватися проценти за ставкою 6,75% річних. Новому випуску присвоєно рейтинг B- рейтинговим агентством Standard & Poor’s та B- рейтинговим агентством Fitch.

“Сума заявок на придбання цінних паперів для нової емісії сягнула €6 млрд”, – повідомили у відомстві. І зазначили, що залучені кошти будуть направлені на фінансування державного бюджету.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, завдяки інтеграції в ЄС, поглибленій та всеосяжній зоні вільної торгівлі, передбаченій Угодою про асоціацію, а також розвитку українського бізнесу ЄС став найбільшим торговельним партнером України з 40% від загального обсягу торгівлі.

“Сьогоднішня стратегічна транзакція демонструє постійну підтримку інвесторів для нашої країни. Розміщення семирічних облігацій – перша визначна подія в майбутній довгій історії фінансової інтеграції в ЄС”, – заявила вона.

Раніше Investory News писали, що до кінця червня цього року планується переміщення первинних розміщень ОВДП України на міжнародні торговельні платформи Bloomberg і Refinitiv. Однак за інформацією українських ЗМІ запуск можуть перенести на кінець літа. Оскільки український регулятор ринку цінних паперів НКЦПФР вважає, що торговельні платформи повинні отримати дозвіл на такі операції подібно до того, як їх отримують українські біржі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram