Новини
4 Жовтня 2019
1 556

Повернули інвестиції: Horizon Capital вийшов з молдовської виноробні Purcari Wineries

Дохід компанії в 3,3 раза перевищив суму інвестиції

Американський інвестиційний фонд Horizon Capital оголосив, що фонд EEGF II, розміром в $370 млн продав 22,7% акцій Purcari Wineries PLC й остаточно вийшов зі складу акціонерів компанії, про це йдеться в прес-релізі компанії.

Зазначається, що минулого року Horizon Capital вдало вивів Purcari на ІРО на Бухарестській фондовій біржі, продавши частину акцій.

“Сьогодні після повного виходу з інвестиції фонд EEGF II отримав сукупний дохід, котрий в 3,3 раза перевищив суму інвестиції”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Віктор Бостан, засновник та генеральний директор Purcari, головою Наглядової Ради Purcari залишиться Василь Тофан – партнер Horizon Capital, який з 2012 року займається інвестицію в Purcari від імені EEGF II.

У свою чергу Олена Кошарна, засновник та головний виконавчий директор компанії Horizon Capital зазначила, що Purcari Wineries стала №1 найбільш титулованим виробником вина в Центральної та Східної Європи за версією Decanter.

“А також є першою молдовською компанією, що вийшла на IPO та зарекомендувала себе як справжній чемпіон ринку вина серед країн Центральної та Східної Європи”, – наголосила вона.

Purcari Wineries PLC (бренди Purcari, Crama Ceptura, Bostavan та Bardar), є однією з найбільших груп, що виробляють вина та коньяки, у регіоні Центральної та Східної Європи.

Компанія має в управлінні понад 1,342 гектара виноградників та чотири виробничих майданчики в Румунії та Молдові. І є лідером у сегменті преміум вина в Румунії з ринковою долею 25% та найбільшим експортером вина з Молдови до понад 40 країн світу.

Нагадаємо, в кінці січня Horizon Capital оголосив про те, що зібрав $200 млн для свого третього фонду, Emerging Europe Growth Fund III, L.P, перевищивши свою початкову мету в $150 млн.

А вже наприкінці березня Horizon Capital придбав міноритарний пакет акцій української компанії з виробництва систем безпеки Ajax Systems за $10 млн. Зокрема, частку в компанії придбав новий фонд Horizon Capital – Emerging Europe Growth Fund III, LP – розміром $200 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram