Новини
2 Листопада 2021
741

Повелися на “Гру в кальмара”: Розробники токену Squid ввели в оману інвесторів на $2 мільйони

Окрім новин у ЗМІ варто вивчати й інші матеріали, щоб інвестувати з меншими ризиками

Згідно з  даними на жовтень, найпопулярніший серіал на Netflix за всю історію існування стрімінгу “Гра в кальмара” переглянуло понад 111 млн осіб. Як результат, прибуток від серіалу становить $900 млн. Це при тому, що його вартість не перевищила $25 млн, повідомляє Ain.ua.

Як зазначає видання Gizmodo, знайшлися особи, які вирішили заробити на серіалі шахрайським способом. Йдеться про токен Squid, завдяки якому організатори афери отримали близько $2,1 млн.

Так, наприкінці жовтня чимало авторитетних ЗМІ розповіли про новий проєкт за мотивами популярного серіалу “Гра в кальмара” — гру Squid. Згідно з інформацією BBC, її суть у тому, що користувачі отримали доступ до онлайн-версії гри: ті самі шість рівнів, та сама механіка скорочення кількості гравців тощо. Щоб отримати доступ, потрібно було придбати токени Squid. Розробники гри обіцяли віддати переможцю 90% виторгу та залишити собі лише 10% комісії.

Проєкт швидко став популярним. По-перше, подіяла популярність серіалу. По-друге, висвітлення у ЗМІ та популяризація у соцмережах. По-третє, токен Squid швидко набирав у ціні: у середині жовтня він коштував цент, ближче до кінця місяця вже $10.

“Таке швидке зростання провокувало ще більше уваги навколо гри, токена та можливості заробити”, — пише видання. І додає, що гра й токени мали велике майбутнє. Єдине, що бентежило покупців — неможливість продати токен і вивести гроші. Але в перші два тижні на це ніхто особливо не звертав уваги. А потім було вже запізно.

Якоїсь миті проєкти, пов’язані з криптовалютами, серед яких були Coinmarketcap і CoinGecko, спробували зв’язатися з організаторами, але нічого не вийшло. Сервіси позначили токен як підозрілий і радили обережно інвестувати у Squid.

У Gizmodo випустили текст, де назвали проєкт скамом у заголовку. А вже 31 жовтня сайт проєкту та соцмережі припинили працювати. Стало зрозуміло, що Squid — шахрайський проєкт.

Організаторам махінації вдалося непогано на цьому заробити. В останній день жовтня вартість токена зросла до $37, а потім і зовсім злетіла вище $2800, моментально знизившись до нуля. За даними Gizmodo, шахраям вдалося отримати $2,1 млн.

Видання наголошує на важливому моменті — ви можете купувати будь-які монети, на хайпі вони популярні, проте пам’ятайте — ви повинні мати можливість не тільки купити, але й продати.

У випадку зі Squid можливості продати токен не було, та людей це не зупинило. Крім того, Gizmodo прямо пише про те, що на руку шахраям зіграло бажання великих ЗМІ отримати трафік на дешевій сенсації про криптовалюту, яка зросла на 1000%: тексти з’явилися на авторитетних BBC, Business Insider, Fortune, CNBC та Yahoo News (частина з них новини вже видалили).

“Подібні матеріали не повинні підштовхувати на придбання, завжди необхідно проводити додаткову перевірку”, — йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що криптовалюта за серіалом “Гра в кальмара” подорожчала на 2400% за день. Ринкова капіталізація Squid перевищила $174 млн.

Нагадаємо, успіх серіалу “Гра в кальмара”, який набрав найбільшу кількість переглядів шоу в історії стримінгового сервісу Netflix, призвів до різкого зльоту акцій південнокорейських розважальних компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram