Мiста
19 Червня 2020
2 774

Посткоронавірусний світ: Британський стартап Arrival представив електричний автобус

В салоні будуть пластикові перегородки між рядами, які дозволять дотримуватися дистанції

Британський електромобільний стартап Arrival, який за підтримки Hyundai збирається виробляти електровантажівки для служби доставки UPS, хоче перетворити скромний міський автобус у вугластий, який нагадує всередині вагон метро, засіб пересування на акумуляторах з нульовим рівнем викидів, повідомляється на сайті компанії.

Передбачається, що нова модель допоможе розвіяти страхи пасажирів з приводу власної безпеки після закінчення карантину.

Arrival Bus з пластиковими перегородками між рядами та знімними сидіннями, які дозволяють пасажирам дотримуватися дистанції, розробляється в той час, як служби громадського транспорту по всьому світу намагаються зменшити щільність пасажиропотоку.

Компанія не розкриває подробиці про дальність ходу, цінову політику та дату початку виробництва електробусів.

“Головне завдання Arrival — радикально поліпшити ваше повсякденне життя незалежно від того, чи їдете ви на Arrival Bus або приносите посилки на Arrival Van. Спільно з муніципалітетами ми працюємо над тим, щоб не просто поліпшити кожен елемент міської транспортної екосистеми, але й зробити його більш збалансованим і екологічним”, — повідомив в офіційній заяві директор за якістю клієнтського досвіду Arrival Кваме Ньяннінг.

Стартап Arrival ефектно заявив про себе на початку цього року, продавши частку компаніям Hyundai та Kia за €100 млн ($110 млн). В результаті цієї угоди оцінка стартапу перевищила $3 млрд.

Незабаром після цього служба доставки UPS, яка теж інвестувала в стартап, повідомила, що купить до 10 тис. відносно недорогих електровантажівок Arrival в рамках угоди, сума якої може скласти майже $500 млн.

Arrival у виробництві транспорту використовує пласку платформу, що нагадує скейтборд, і легкі кузовні панелі, що дозволяє скорочувати витрати, збільшувати дальність ходу на одній зарядці та продавати автомобілі без значних державних субсидій.

Стартап планує виробляти свої автомобілі, зокрема новий електробус, на невеликих заводах, розташованих неподалік від місць, де вони будуть використовуватися.

На ринку міського громадського транспорту Arrival буде конкурувати з нинішніми лідерами у сфері електробусів, в число яких входять китайський виробник BYD і Proterra, компанія з Кремнієвої долини, де працює безліч колишніх інженерів і топ-менеджерів Tesla.

У Arrival повідомляють, що спільно з державними та муніципальними органами влади працює над створенням “інтегрованої екосистеми громадського транспорту, яка спрямована на зниження викидів в атмосферу”. Ця екосистема містить каршерінг, таксі, автобуси, роботи-кур’єри та станції для підзарядки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram