Новини
15 Грудня 2021
764

Постійна аудиторія Instagram перевищила 2 мільярди людей

Соцмережа все ще залишається актуальною для людей

Instagram щомісяця користується понад 2 млрд людей, пише CNBC з посиланням на анонімних співробітників компанії. Американські регулювальники стурбовані рівнем впливу головної компанії соцмережі Meta.

Instagram не розкривав даних про своїх користувачів з червня 2018 року, коли соціальна мережа подолала позначку 1 млрд щомісячних користувачів, зазначає видання. Анонімні співробітники компанії розповіли, що позначку 2 млрд було подолано у жовтні, за тиждень до того, як Facebook змінив назву на Meta.

Представники компанії відмовилися дати коментарі CNBC.

Зараз американські регулятори стурбовані впливом Instagram, оскільки програма показує значне зростання, каже виданню аналітик компанії Edward Jones Девід Хегер.

За його словами, швидкість зростання аудиторії до 2 млрд користувачів особливо важлива, враховуючи серйозну конкуренцію з боку TikTok. “Це говорить мені про те, що навіть з урахуванням недавнього виклику з боку TikTok, Instagram все ще залишається актуальним для людей”, — зазначає Хегер.

При цьому в основного додатку компанії Meta — Facebook — 2,91 млрд активних користувачів на місяць, але його зростання уповільнюється, якщо порівняти з Instagram. Як зазначає CNBC з посиланням на eMarketer, виторг Facebook зросте на 18% у 2022 році до $135,1 млрд, тоді як виторг Instagram зріс на 30% до $60,5 млрд.

У недавньому дослідженні від компанії Forrester, 63% американців віком від 12 до 17 років щотижня користувалися TikTok цього року, проти 57% Instagram. Що стосується завантажень, то цього року TikTok було встановлено 596,1 млн разів у світі на пристроях Apple і Google. У Instagram — 570,7 млн ​​установок.

На початку грудня главу Instagram Адама Моссері викликали на слухання у Конгресі, присвячені захисту дітей в інтернеті. За день до цього Instagram пообіцяв змінити внутрішню політику та почати суворіше стежити за контентом, який він рекомендує підліткам, а також показувати їм інший контент, якщо вони довго затримуються на одній темі.

Нагадаємо, у розділі “Вбудовані покупки” на сторінці програми у магазині AppStore з’явився новий товар — Instagram Subscriptions (“Передплати до Instagram”). Докладніше — за посиланням.

Тим часом Meta й гаряча лінія Revenge Porn запустили проєкт для захисту користувачів від порнопомсти у StopNCII. Система перетворює фотографії інтимного характеру на хеш (цифровий відбиток) і шукає збіги з ним на своїх ресурсах, а потім видаляє такі знімки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram