Новини
4 Квітня 2019
1 094

Поставки Tesla впали на 31%, слідом за ними просіли і акції

Проте компанія як і раніше планує поставити 360-400 тис. автомобілів у 2019 році

Американський виробник електрокарів Tesla Inc. у першому кварталі скоротив поставки на 31% на фоні труднощів з доставкою седана Model 3 в Європу і Китай через більш тривалий час транзиту, повідомляє Reuters.

Проте компанія як і раніше планує поставити 360-400 тис. автомобілів у 2019 р.

Зниження поставок у першому кварталі було очікуваним, оскільки Tesla вперше перейшла до постачання нових автомобілів Model 3 в Китай і Європу в січні-лютому.

В січні-березні Tesla поставила 50,9 тис. седанів Model 3. Однак аналітики прогнозували поставки на рвіні 58,9 тис. автомобілів.

В цілому компанія поставила 63 тис. автомобілів, в тому числі 12,1 тис. седанів Model S і позашляховиків Model X. Це менше половини від 24,55 тис. Model S і Model X, поставлених у четвертому кварталі

Загальний обсяг виробництва впав на 10,92% до 77,1 тис. автомобілів з 86,5 тис. у четвертому кварталі. Компанія виготовила 62,95 тис. Model 3 в порівнянні з 61,394 тис. в жовтні-грудні минулого року.

У середу автовиробник заявив, що на його чистий прибуток за минулий квартал негативно вплине скорочення поставок і недавнє зниження цін.

На фоні цих повідомлень акції компанії впали більш ніж на 8%. Інформація про падіння поставок та зниження попиту на Model S и X викликала занепокоєння з приводу фінансового становища виробника електрокарів.

Як відомо, збитки Tesla за минулий рік склали $976 млн, або $5,72 на акцію. Компанія скоротила чистий збиток на 50% в порівнянні з 2017 р.

Виручка Tesla за 2018 рік склала близько $21,4 млрд, що є найвищим показником за всю історію її існування.

Як стверджують експерти, розширення виробництва автомобілів, скорочення витрат на виробництво і заплановане зниження цін на автомобілі – все це обіцяє вивести компанію з низки збитків в зону стабільної прибутковості. Зокрема, глава Tesla Ілон Маск заявив, що в 2019 р. компанія буде отримувати чистий прибуток кожен квартал.

В цьому році Tesla планує трохи скоротити сумарні продажі Model S і Model X через високий попит на них в 2018 р. Як пояснює компанія, цей попит був проривним, тому варто було очікувати його невелике зниження.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск розіслав всім співробітникам Tesla електронного листа, у якому повідомив про пріоритетність доставки авто до 31 березня.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram