Новини
9 Червня 2021
687

Поставили на біткоїн: Сальвадор першою у світі визнала крипту платіжним засобом

Цифрове золото автоматично трансформуватиметься у долар США — базову валюту держави

Фото: Reuters

Законодавча асамблея Сальвадора ухвалила законопроєкт про визнання першої криптовалюти офіційним платіжним засобом на території країни нарівні з доларом США. Законопроєкт підтримало 62 парламентарі з 84 можливих, 17 — виступили проти, один — утримався. Документ набере чинності через 90 днів з моменту публікації в офіційній урядовій газеті.

Як зазначає Forklog, 6 червня президент Сальвадора Найіб Букеле оголосив про плани легалізувати біткоїн у країні. 9 червня він опублікував повну версію документа, яка передбачає використання цифрового золота для встановлення цін і сплати податків.

У документі наголошується, що будь-який економічний агент повинен брати біткоїн як платіжний засіб, коли він пропонується у рахунках оплати товарів і послуг.

Зазначається, що угоди з цифровим золотом не обкладатимуться податком на приріст капіталу, як і будь-які інші операції з платіжними засобами.

Сальвадор гарантує миттєву автоматичну конвертацію біткоїна у долар США, який залишатиметься базовою валютою держави. Для цього влада запустить трастовий фонд на $150 млн для придбання цифрового активу у населення. Уряд також розглядає можливість зберігання біткоїна на балансі.

Ти часом на Карибах створять першу у світі криптоспільноту. Для розрахунків на острові використовуватимуть Bitcoin Cash, Ethereum і Dogecoin.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram