Новини
2 Травня 2022
494

Посольство США відновлює свою роботу в Україні

Американські дипломати починають повертатися в Україну — про що це свідчить?

Фото: Sean Gallup/Getty Images

Посольство США відновлює свою роботу в Україні. Спочатку посольство працюватиме у Львові, а до кінця травня планує переїхати до столиці. Про це повідомила тимчасова повірена у справах США Христина Квін під час брифінгу у Львові.

“Ми плануємо на початку їздити з Польщі до України. Потім, з часом, три тижні ми плануємо залишатися у Львові, а до кінця місяця, сподіваємось, буде можливість переїхати до Києва”, — зазначила вона.

Квін також відповіла на запитання журналістів, чому посольство США не повертається відразу в Київ, оскільки міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що це безпечно і багато посольств повернулося до столиці.

“Моє головне завдання — це безпека мого персоналу, моїх співробітників. Ми також прислухаємось до того, що вони нам кажуть, наскільки це безпечно робити. І, відповідно, коли буде відкрита рекомендація і дозвіл це зробити, то ми залюбки повернемося”, — зазначила вона.

За її словами, як тільки безпекова ситуація дозволить поїхати до столиці України, то “це буде довготривале перебування в Києві”.

На запитання що означає для росії повернення посольства США в Україну, Квін відповіла, що для росії це значить, що вона програла, “провалилася, а Україна далі стоїть і ми повертаємось, щоб допомагати”.

За її словами, оскільки надходить велика кількість оборонної та гуманітарної допомоги, то набагато краще перебувати в Україні, щоб координувати надання цієї допомоги, щоб вона була максимально ефективно використана.

Тим часом міністр закордонних справ ФРН Бербок заявила ввечері в неділю, 1 травня, в ефірі телеканалу ARD про те, що санкції Заходу мають бути спрямовані на ослаблення економіки росії, щоб вона не змогла розпочати нової війни. Через свою агресивну війну та західні санкції росія зазнає такої шкоди, що не зможе стати на ноги “протягом багатьох років”. Таким чином президент володимир путін зрештою послаблює свою власну країну, зазначила політик.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram