Новини
27 Листопада 2020
1 481

Посол Швеції в Україні вважає справу проти Scania заангажованою

Корумпованість судової системи впливає на інвестиційний клімат в Україні

На фото: Тобіас Тиберг

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Тобіас Тиберг виступив на захист іноземних інвестицій в українську економіку.

“Шведський виробник вантажівок Scania є глобальним лідером індустрії, який успішно веде свою діяльність у близько 100 країнах світу включно з Україною. Scania незмінно дотримується найвищих принципів відповідального ведення бізнесу. Тому дуже тривожно й сумно чути про подібні випадки. Якщо Україна не зможе забезпечити бізнес-клімат, де питання корупції тримаються під контролем і створити законодавчу систему, що захищає права всіх, хто займається тут бізнесом, країна буде просто не в змозі залучити більше інвестицій згідно з амбіціями уряду. Ми будемо уважно спостерігати за цією справою”, — заявив Investory News Тобіас Тиберг.

Нагадаємо, що в жовтні 2020 р. суддя Господарського суду Київської області Світлана Чонгова винесла рішення про стягнення з представництва “Сканія Україна” на користь компанії “Фірма “Журавлина” 123,9 млн грн, посилаючись лише на самостійно складені компанією “Фірма “Журавлина” таблиці з переліком первинних бухгалтерських документів, на підставі яких нібито була поставлена продукція та надані послуги.

Однак такі докази в Scania вважають неналежними та недостатніми для встановлення зазначених фактів. Оскільки жодного первинного документа до матеріалів справи не було долучено.

За словами Посла Швеції в Україні, “спроможність українських судів забезпечувати правосуддя вільне від корупції помітить не тільки “Сканія Україна”, а й багато інших компаній, які думають інвестувати в Україну”.

Розгляд апеляційної скарги “Сканія Україна” призначено на 3 грудня. І без перебільшення можна сказати, що від рішення суддів значною мірою залежатиме репутація України як інвестиційного ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram