Новини
17 Травня 2023
291

Посів ярої пшениці цього року може стати рекордним за 12 років

На середину травня вже посіяно 247 тисяч гектар культури

Цьогоріч в Україні може бути посіяно 285 тис. га ярої пшениці. Востаннє під час весняної посівної такі площі сіяли 12 років тому, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зазначається, що у 2013 році, до початку війни рф проти України та тимчасової окупації частини наших територій, цей показник становив 160,2 тис. га. У 2021-му — українські аграрії засіяли 192,1 тис. га ярої пшениці.

Станом на середину травня посіяно 247 тис. га культури.

Наразі лідером із сівби ярої пшениці є Дніпропетровщина, там аграрії вже засіяли 32,1 тис. га. Торік найбільше було посіяно на Тернопільщині — 22,4 тис. га, а у 2021-му — на Житомирщині — 21,8 тис. га.

Попри збільшені площі посіву ярої пшениці, їхня частка становить лише 10% загальної площі виробництва цієї культури в Україні. Тож таке зростання суттєво не компенсує загальне скорочення посівних площ пшениці у новому сезоні, наголосили в Мінагрополітики.

За попередніми прогнозами Мінагрополітики, цього року врожай зернових та зернобобових культур становитиме 45 млн тонн, з яких — понад 16,5 млн тонн пшениці.

Такий самий показник щодо врожаю пшениці в Україні у своєму першому агропрогнозі для нового маркетингового сезону 23/24 заклало і Міністерство сільського господарства США.

Раніше Investory News писали, що ціни на землю зросли на 20% від початку року .

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram