Новини
13 Лютого 2019
1 179

Posco Daewoo придбає 75% акцій зернового терміналу у Миколаєві

Posco Daewoo стане першою корейською компанією, яка володіє зерновим терміналом за кордоном

Корейський сировинний трейдер Posco Daewoo придбає 75% акцій зернового терміналу в Миколаєві. “Член Національної інвестиційної ради України, корейська Posco Daewoo, підписала угоду, що дає Posco Daewoo права на експлуатацію терміналу з українським логістичним оператором Orexim Group. Об’єкт має потужності для обробки 2,5 млн т зерна на рік. Очікується, що будівництво буде завершено в липні 2019 року. Posco Daewoo стане першою корейською компанією, яка володіє зерновим терміналом за кордоном”, – повідомляє Національна інвестиційна рада України.

Сума угоди не розголошується.

Раніше посол Республіки Південна Корея в Україні Лі Янг-Гу анонсував, що провідна південно-корейська компанія з сфери торгівлі зерном готується до будівництва великого зернового терміналу в Україні, потужності якого будуть забезпечувати значні обсяги зберігання та переробки вантажів.

У січні 2018 року Чорноморський банк торгівлі та розвитку виділив кредит у розмірі €31 млн групі компаній Orexim на модернізацію та розширення зернового терміналу у Миколаївському порту. Передбачалось, що будуть збільшенні потужності для одноразового зберігання зерна з 60 тис. т до 150 тис. т. Обсяг перевалки згідно з повідомленням Orexim, повинен був збільшитися до 2 млн т на рік.

У компанії уточнювали, що кредитні кошти також будуть спрямовані, зокрема, на реконструкцію та модернізацію Миколаївського комбінату хлібопродуктів, що входить до складу Групи з 2016 року.

На початку 2018 р. підприємство мало три суміжних залізобетонних зерносховища силосного типу для зберігання до 60 тис. т зерна з зерносушаркою, обладнання для перевалки з залізничного та автомобільного транспорту і навпаки. У безпосередній близькості від комбінату (300-500 метрів) розташовані причальні стінки (вантажно-розвантажувальний термінал) Миколаївського морського торгового порту.

Ключовим активом групи Orexim є морський термінал “Евері”, що працює у Миколаївському морському порту. Наразі діють п’ять його черг, послідовно введених у експлуатацію з 2010 по 2015 рр. У 2017 році стартувало будівництво шостої черги. “Евері” обіймає одну з провідних позицій на українському ринку з перевантаження бурякової меляси та рослинної олії. Загальний тоннаж одноразового зберігання на терміналі перевищує 141 тис. т. Потужності з перевалки – 1,2 млн т масла та 300 тис. т меляси на рік.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram