Новини
27 Березня 2020
980

Porsche та Audi запускають нову електричну платформу для виробництва електромобілів

Це стане основою для електричної версії компактного кросовера Porsche Macan та багатьох нових моделей

Німецький автовиробник Porsche в співпраці з Audi розробляють нову електричну платформу для виробництва електромобілів, яка стане основою для електричної версії компактного кросовера Porsche Macan та багатьох нових моделей, про це повідомляє прес-служба українського представництва компанії.

Зазначається, що виробництво нової електричної моделі Macan розпочнеться наприкінці 2022 року, проте не виключені й пізніші строки початку виробництва. “Audi також запустить електромобіль у цьому сегменті. Наразі ми обговорюємо, чи має сенс паралельний запуск обох електромобілів”, – розповів член ради директорів та керівник відділу розробок Porsche AG Майкл Штайнер.

У компанії зазначили, що кожен бренд нестиме відповідальність за проєкт спільної електричної платформи PPE41 у своєму сегменті, це передбачає і розподіл доданої вартості. Так, дві третини візьме на себе Audi, і близько третини – Porsche”. Водночас  Porsche несе повну відповідальність за інші платформи, створені для виробництва Taycan чи Panamera”, – йдеться у повідомленні.

Автовиробник не виключає, що такі моделі, як Porsche Boxster і Cayman теж незабаром з’являться у повністю електричних версіях. Проте їх проводитимуть не на платформі PPE41 – у Porsche планують розробити іншу платформу з власною архітектурою.

Загалом у планах компанії Porsche AG до 2030 року виробництво транспортних засобів із двигунами внутрішнього згоряння паралельно із переходом на повністю електричні моделі. Крім того, компанія високими темпами розвиває й напрямок плагін-гібридних автомобілів, плануючи виробляти більшу кількість потужних спорткарів із використанням фактично однакового двигуна.

Раніше Investory News писали, що виробник спорткарів Porsche та аерокосмічний гігант Boeing домовилися спільно досліджувати ринок “преміальної міської аеромобільності”. Партнери разом з дочірньою компанією Boeing Aurora Flight Sciences розроблять повністю електричний апарат з вертикальними зльотом і посадкою.

А ще у вересні минулого року Bloomberg назвав Porsche 911 найприбутковішим автомобілем у світі. Продажі цього авто минулого року зросли на 3%, до 256 тисяч автомобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram