Новини
7 Жовтня 2022
595

Porsche стала найдорожчою автокомпанією в Європі

Після виходу на IPO капіталізація компанії становить €85 мільярдів

Виробник спортивних автомобілів Porsche вийшов на перше місце серед європейських автокомпаній за ринковою вартістю, обігнавши за цим показником материнську компанію Volkswagen, повідомляє Reuters.

Капіталізація Porsche становить €85 млрд, ринкова вартість Volkswagen — €77 млрд.

Третє місце в рейтингу найдорожчих автовиробників Європи посідає Mercedes-Benz — €57,2 млрд, далі слідує BMW з €47,5 млрд та Stellantis з €39,7 млрд капіталізації.

Наприкінці вересня Porsche, мажоритарним власником якого є Volkswagen, провів публічне розміщення акцій (IPO) на Франкфуртській фондовій біржі.

Volkswagen виставив на IPO 12,5% акцій Porsche, отримавши за них €9,4 млрд. Загальна капіталізація Porsche при первинному розміщенні акцій становила €75,2 млрд.

На початку поточного тижня ціна акцій Porsche опустилася нижче за ціну при IPO через загальне зниження вартості акції європейських компаній.

У четвер, 6 жовтня, ціна акцій Porsche різко зросла після того, як інвестиційні банки, які брали участь в IPO, придбали майже 3,8 млн акцій автокомпанії за €312,8 млн в межах опціону з підтримки лістингу.

Тим часом нові китайські електромобілі захоплюють український ринок.

Раніше Investory News писали про історію засування сімейного бізнесу Porsche.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram