Новини
31 Березня 2021
897

Попри коронакризу український ринок мобільних пристроїв показав зростання

Серед лідерів — Samsung, а от Apple очолює High-End і Premium сегменти

У 2020 році обсяг постачання мобільних телефонів в Україну (з огляду на пристрої голосового зв’язку й смартфони) збільшився на 5,9%, якщо порівнювати з 2019-м і склав 6,9 млн штук, повідомляє Ain.ua з посиланням на результати дослідження ринку телефонів і смартфонів України за 2020 рік консалтингової компанії IDC.

Згідно зі звітом, економічний спад постачань продовжував зростати, навіть попри коронавірус. Найнижчі показники дослідники зафіксували у березні-травні, коли в країні ввели локдаун, а роздрібні продажі повністю перейшли в онлайн.

“Стрімке відновлення спостерігалося на початку літа 2020-го разом з відновленням роботи офлайн-магазинів. У четвертому кварталі показник зростання продажів становив 36,7% проти аналогічного періоду 2019 року”, — йдеться у дослідженні.

У структурі постачань переважали пристрої нижнього цінового діапазону — до $200. Загалом їх частка становить 70,8%. “Причина — популярність недорогих пристроїв Xiaomi”, — зазначають у компанії.

У середньому ціновому сегменті лідирує Samsung, при цьому Apple очолює High-End і Premium сегменти.

Середня ціна смартфона за рік знизилася на $19 — з $211 у 2019-му до $192 у 2020-му. При цьому уточнюється, що продовжує збільшуватися частка постачань виробників, орієнтованих на бюджетний ціновий сегмент.

Одним із головних трендів на ринку України, як і Центральної та Східної Європи, в IDC вважають зниження частки виробника Huawei — за рік вона просіла на 3,8%. При цьому, частка ринку Xiaomi збільшилася на 8,3%.

Крім цього, на ринку України зросли вендори OPPO і Tecno — сукупно більш ніж у 5 разів, якщо порівнювати з 2019 роком.

IDC очікує, що ринок телефонів і смартфонів в Україні продовжить зростання, й 2021 року подолає позначку у 7 млн ​​відвантажених пристроїв з річним зростанням 1,9%.

Раніше Investory News писали, що 2020 року на техніку та електроніку буде витрачено понад €1 трлн. При цьому наймасовішим сегментом ринку залишаться мобільні пристрої.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram