Новини
9 Серпня 2019
738

Поповзли донизу: Ціни на еталонні марки нафти падають після різкого зростання

З минулої п’ятниці WTI втратила понад 5%, Brent – понад 7%

У п’ятницю, 9 серпня, в ході торгів ціни на нафту еталонних марок слабо знижуються після істотного зростання днем раніше, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“За підсумками поточного тижня, ймовірно, буде зафіксовано зниження котирувань”, – пише видання. І додає, що з минулої п’ятниці WTI втратила понад 5%, Brent – понад 7%.

При цьому жовтневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:56 подешевшали на $0,11 (на 0,19%) – до $57,27 /барель. У четвер їх ціна піднялася на $1,15 (на 2,05%), та становила на закриття $57,38 /барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) вранці знижуються на $0,07 (на 0,13%) – до $52,47 /барель.

За підсумками попередньої сесії їхня ціна зросла на $1,45 (на 2,84%) і завершила на позначці близько $52,54 /барель.

“Підтримку ринку напередодні надали новини про те, що представники Саудівської Аравії почали консультації з колегами по ОПЕК з питання можливої реакції на нещодавнє падіння цін на паливо”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку червня ціна на “чорне золото” вперше з лютого впала нижче $61, через те, що  видобувні країни ніяк не могли домовитися щодо перспективи угоди із заморожування виробництва нафти.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram