Новини
13 Вересня 2019
769

Попали на мільярд: Google заплатить Франції €465 мільйонів додаткових податків

А ще – 500 мільйонів штрафу за врегулювання претензій французької влади

Американська Google погодилася виплатити штраф у розмірі €500 млн, щоб врегулювати претензії в сплаті недостатньої суми податків у Франції. Додатково компанія перерахує країні ще €465 млн в якості податків, несплачених за попередні періоди, повідомляє Reuters.

Таким чином Google заплатить в цілому €965 млн для врегулювання податкових претензій французької влади.

“Фінансова прокуратура Франції сподівається, що таким чином вдасться покласти край розгляду справи щодо Google, яка триває вже понад чотири роки”, – йдеться у повідомлення.

За інформацією Bloomberg, французька влада звинуватила Google, штаб-квартира якої знаходиться в Дубліні, в тому, що значна частина податків на прибуток, отриманих від операцій у Франції, сплачувалася в Ірландії.

Зазначається, що Google фіксує у звітності ірландського підрозділу основну частину своїх продажів в європейських країнах. “У зв’язку з чим значна частина податків сплачується компанією саме в Ірландії”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що це можливо через наявність лазівок у міжнародному податковому законодавстві. “Таким чином Франція стверджує, що втрачає в результаті цього мільярди євро бюджетних доходів”, – пише видання.

Повідомляється, що угоду щодо врегулювання цієї справи в четвер, 12 вересня, було схвалено французьким судом. “І якщо компанія не відкличе його протягом наступних 10 днів, воно набере чинності”, – йдеться у повідомлення.

Додається, що за умовами угоди, Google визнала обґрунтованість претензій, але не визнала своєї провини.

Нагадаємо, у липні корпорація Google погодилася виплатити $11 млн у рамках позову про дискримінацію за ставлення до претендентів на ті чи інші посади через їх вік. Кожен із 227 позивачів, віком 40 років і старше, отримає по $35 тис. А юристи, що їх представляють – $2,75 млн.

А наприкінці березня Google був втретє протягом останніх трьох років оштрафований Європейськими антимонопольними органами – компанію звинуватили у нав’язуванні своїм клієнтам “безвихідних” контрактів та зобов’язали сплатити €1,49 млрд за зловживання панівним станом в галузі інтернет-реклами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram