Новини
8 Серпня 2019
840

Пообіцяли: “ArcelorMittal Кривий Ріг” інвестує понад $1,8 млрд у модернізацію підприємства

Така ініціатива надасть можливість скоротити викиди в атмосферу на 50–55%

“ArcelorMittal Кривий Ріг” у найближчі 5 років інвестує понад $1,8 млрд на глобальну модернізацію підприємства, що дасть можливість скоротити викиди в атмосферу на 50–55%, повідомляє прес-служба компанії.

“У тому числі будуть реалізовані масштабні інвестиційні проекти в агломераційному виробництві, на частку якого припадає близько 2/3 всіх викидів меткомбінату. Реконструкція аглоцеха № 2 і будівництво фабрики огрудкування дозволить закрити застарілі аглофабрики”, – повідомили у компанії.

І додали, що окрім цього, підприємство підготувало план короткострокових ініціатив зі зниження навантаження на навколишнє середовище за підсумками візиту глави держави до Кривого Рогу 12 липня.

“План був переданий особисто президенту під час зустрічі, він передбачає зменшення викидів в атмосферу на 10–15% у найближчі декілька місяців”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія АрселорМіттал є одним з найбільших іноземних інвесторів в Україні. Інвестиції компанії в країну протягом 2005-2018 років склали з урахуванням придбання підприємства $9,2 млрд.

Нагадаємо, наприкінці березня найбільший у світі карпулінговий сервіс BlaBlaCar презентував чотири сценарії, які допоможуть скоротити обсяг викидів СО2 до 2023 року до 6,4 млн т.

Тим часом найбільш забрудненим містом світу названо Гургаон (Гуруграм) – передмістя індійської столиці Нью-Делі – індекс якості повітря там становить 135,8. Експерти попереджають, що у 2019 році хвороби, пов’язані з забрудненням повітря, можуть викликати сім мільйонів передчасних смертей у світі. Основним джерелом забруднень є спалювання викопного палива (вугілля, нафти і газу), що посилюється вирубкою лісів.

Загалом, зміна клімату може обійтися найбільшим компаніям у $1 трлн. При цьому більшість ризиків, пов’язаних, зокрема, з підвищенням температури, аномальними атмосферними явищами й міжнародним ринковим механізмом торгівлі викидами парникових газів, можуть, за прогнозами експертів, торкнутися компаній в найближчі п’ять років.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram