Новини
3 Серпня 2022
446

Понад 480 підприємств, що переїхало, вже поновили роботу

Згідно з даними Мінекономіки найпопулярніший напрям релокації — Львівська область

Від початку дії програми релокації переміщено 692 підприємства, 484 з яких уже поновили роботу, повідомляє пресслужба Міністерства.

Згідно з даними відомства, найбільша частка компаній (24,6%) переїжджає з регіонів активних бойових дій до Львівської області. Також бізнес переміщується до Закарпатської (16,1%), Чернівецької (11,4%), Тернопільської (7,6%), Дніпропетровської (7,4%) та Івано-Франківської (7,3%) областей.

Серед релокованих підприємств, які вже поновили діяльність, найбільшу частку становлять компанії оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (39% від загальної кількості), переробної промисловості (33%), інформації та телекомунікацій (6%), професійної, наукової та технічної діяльності (5%).

Загалом українські підприємці подали 1769 заявок на переміщення виробничих потужностей через платформу цифрової взаємодії.

“Програма релокації — це комплексна підтримка підприємств на їхньому шляху до відновлення діяльності. І вона не завершується після фізичного переміщення усіх виробничих потужностей. Держава допомагає у монтажі обладнання та налагодженні діяльності. Ми разом з підприємцями шукаємо, де вигідно придбати сировину та найняти кваліфікований персонал, як побудувати логістику та куди продати вироблену продукцію, надаємо підтримку з побудови експортних ланцюгів”, — зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

До участі у програмі релокації можуть долучитися будь-які компанії, що перебувають у зонах активних бойових дій.

Нагадаємо, що буде з економікою, якщо війна триватиме у 2023 році. Регулятор прогнозує, що ВВП країни може впасти до 34,5%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram