Новини
26 Жовтня 2020
1 053

Помер глава Samsung Лі Гон Хі

Його спадкоємці заплатять рекордно високі податки

Глава компанії Samsung Лі Гон Хі помер у віці 78 років. Причини смерті Лі Гон Хі не повідомляються, але відомо, що шість років тому він переніс серцевий напад, після якого за станом здоров’я відійшов від оперативного керівництва компанією. Останні роки фактичним керівником Samsung є його син Лі Чже Ен, пише Reuters.

Лі Гон Хі очолив Samsung у 1987 р. після смерті свого батька Лі Бен Чхоля, який заснував цю компанію. Саме під керівництвом Лі Гон Хі Samsung перетворився з компанії, яка не була найбільшою навіть на внутрішньому ринку, у світового лідера.

У 2008 р. Лі Гон Хі був засуджений до умовного терміну у справі про ухилення від сплати податків і був змушений вийти з керівництва Samsung. Через два роки вирок був скасований і він повернувся до керівництва компанією

Статок Лі Гон Хі, за підрахунками Forbes, оцінюється у $20,9 млрд. Як він буде розподілений між його вдовою і трьома дітьми, поки невідомо. Аналітики, опитані Reuters, висловили надію на те, що у спадкоємців був час домовитися про розподіл майна, в іншому випадку, вважають вони, велика ймовірність позовів, що може негативно позначитися на компанії.

До того ж відомо, що діти померлого глави Samsung заплатять рекордно високі податки на спадщину. Згідно з південнокорейськими податковими правилами, перед застосуванням 50% ставки податку на спадщину щодо зареєстрованих на біржі акцій до оцінної вартості активів померлої людини додається 20% премія.

За поточними оцінками, згідно з розрахунками агенції, податок на спадок для вищевказаних акцій складе близько 10,6 трлн вон ($9,4 млрд).

Як писали раніше Investory News, Samsung Electronics оголосила про початок будівництва науково-дослідного центру у В’єтнамі вартістю $220 млн, що дасть можливість розширити дослідницький потенціал компанії у сфері штучного інтелекту, великих даних і 5G.

Згідно з дослідженням аналітиків ComprarAcciones та їх колег з Omdia, ринок смартфонів розділяють між собою Samsung, Huawei, Apple і Xiaomi.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram